Midtbanespilleren fra Sortland spiller for Alta IF, og imponerte på gressmatta da laget spilte i førstedivisjon i fjorårets sesong. I år spiller laget i andredivisjon, og assistenttrener for laget, Tomas Johannesson, sier til Altaposten at han tror sortlendingen får sitt definitive gjennombrudd denne sesongen.

– Mathias har alle forutsetninger for å lykkes, og alt ligger til rette for at 2015 blir et minneverdig år for han, sier Johannesson til Altaposten.

Playmaker

Også Altas hovedtrener, Rune Repvik, sier til den samme avisen at det blir spennede å følge sortlendingen i årets sesong.

– Han fikk mye spilletid og førstedivisjonserfaring i fjor. Det blir interessant å se om han klarer å gripe muligheten i år og vise seg som den playmakeren vi vet han er, sier Repvik til avisa.

Sentral rolle

Sortlendingen vil ifølge avisa få en mer sentral rolle i laget etter at Alta har mistet spillere som Christian Reginiussen og Svein Ove Thomassen.

– Jeg synes det er flott at trenerteamet har tro på meg, og jeg håper å vise dem tilliten verdig. Det blir ikke enkelt å erstatte profiler som Christian Reginiussen og Svein Ove Thomassen. Det er store sko å fylle, men jeg føler meg klar for oppgaven, sier Dahl Abelsen til Altaposten.