Sortland-trener Jørgen Elvenes Knudsen er skuffet over at bronsemedaljen glapp. (Arkivfoto)

Lørdag avsluttes årets eliteserie i volleyball med seriefinaler i Stodhallen i Steinkjer.

Etter tap i semifinalen mot seriemesterfavorittene i Stod fredag kveld, var det klart for bronsefinale for Sortland lørdag formiddag. Motstander var rogalendingene i Randaberg, som Sortland vant over på hjemmebane - men tapte mot på bortebane i årets grunnserie. Randaberg har forøvrig tre Øksnes-jenter på laget, i Lisbeth Woie, Henriette Benum Andersen og Camilla Reinholdtsen.

  • FØRSTE SETT: Lagene fulgte hverandre tett i første sett, men Randaberg ble hakket sterkere enn jentene fra Sortland, og vant 25-20.

  • ANDRE SETT: Sortland gikk friskt ut i andre sett, tok rask ledelsen 5-0, og skremte Randaberg til en tidlig timeout. Sortland ledet an store deler av settet, som de til slutt vant 21-15.

  • TREDJE SETT: Randaberg førte an i tredje sett, og vant 25-17.

  • FJERDE SETT: Jubelen sto i taket i Stodhallen da de sortkledde fra nord gikk seirende ut av fjerde sett 25-20.

  • FEMTE SETT: I en intens og spennende avslutning på bronsefinalen var det Randaberg som til slutt klarte å holde hodet kaldt, og dra seieren i land. De vant siste sett 15-13, og kampen 3-2.

Dermed ender Sortland på fjerdeplass i årets eliteserie.

Skuffet

Det er en svært skuffet Sortland-trener VOL får på tråden fra Stodhallen etter kampen. Laget hadde store forhåpninger om å ta medalje, og var farlig nær.

- Hvor surt var dette?- På en skala fra 1 til 10 - 100, sier trener Jørgen Elvenes Knudsen.

- Vi spiller godt i annenhvert sett. I femte sett har vi brukbar kontroll, men roter det til. Vi får en dårlig oppstilling hvor vi ikke klarer å dytte gjennom den store blokka til Randaberg før det er for sent. Vi gjør feil i avgjørende faser av kampen, og blir straffet hardt. Dermed er det snipp, snapp, snute, sier Elvenes Knudsen.

Fornøyd med grunnserien

Sortland tok tredjeplass i grunnserien, som utgjør hele sesongens seriekamper, men tar altså fjerdeplass i sluttspillet. For Randaberg er det omvendt, med fjerdeplass i grunnserien og tredjeplass i sluttspillet.

- Hvis vi ser sesongen under ett, hvor vi tok tredjeplass i grunnspillet, vil jeg si at vi har vært bedre enn Randaberg.

Sortland-treneren sier han setter resultatet i grunnspillet høyere enn sluttspillet.

- I sluttspillet kan du har én dårlig dag, og så er du ute. Grunnspillet viser prestasjoner over en hel sesong. At vi tar tredjeplass der er jeg fornøyd med, men vi er selvfølgelig veldig skuffet over at vi bare blir nummer fire i dag, avslutter han.