Sist helg var hip hop-gruppa 68 grader Nord, fra Sortland, på audition for Norske Talenter, som fant sted i Trondheim.

– Vi ble kontaktet av produksjonen til Norske Talenter i slutten av februar, som spurte om vi kunne tenke oss å delta på audition. Vi har selv vurdert å melde oss på tidligere, men vi fant ikke påmeldingsskjemaet. Men da Norske talenter kontaktet oss, ble vi ekstra tent, og var ikke tvil om at vi skulle takke ja, forteller bandmedlem Jørgen Lund Karlsen.

- Nervepirrende

Å skulle opptre foran en jury, var noe annerledes enn hva de unge musikerne er vant til.

– Vi er jo vant til å stå foran publikum. Men at fire dommere skal vurdere det man gjør og gi tilbakemelding, er nervepirrende. Men det hjalp en del at vi sto ganske lenge backstage før vi gikk på scenen. Da opplevde vi at flere av deltakerne ble xa, eller stemt ut, av dommerne. På den måten ble vi bedre forberedt på at det også kunne skje oss, forklarer Lund Karlsen.

Hvordan det derimot gikk under fremførelsen til hip hop-gruppa, er foreløpig hemmelig. Årets utgave av Norske Talenter blir vist på TV2 til høsten, og så gjenstår det å se om det blir med eller uten 68 grader Nord.

Britisk konsept

Norske Talenter er et norsk fjernsynsprogram på TV2, som er basert på det britiske underholdningsshowet Britain' s Got Talent, og det amerikanske showet, America's got Talent. Programmet er en talentkonkurranse innenfor alle grener, og som er åpen for alle deltakere, uavhengig av alder. Norske Talenter ble første gang sendt i Norge i 2008.

Følgende artister har gått til topps i Norske Talenter siden oppstarten for sju år siden:

2008: Erlend Bratland (sang)

2009: Quick (dans)

2010: Kristian Rønning (rapper)

2011: Daniel J. Elrhari (dans)

2012: Stine Hole Ulla (sang)

2014: Angelina Jordan (sang)