Tidligere Sortland-spiller Tobias Nygård Vibe forventer at han og resten av Tromsdalen UIL får en knallhard kamp i cupen onsdag.

Bydelslaget fra Tromsø har tidligere SIL-spillere Vibe og Simon Laugsand i stallen. Nå møter de tidligere medspillere i Blåbyhallen.

– Jeg har mange kompiser på det laget. I fjor spilte jeg med Jonathan Barlow i Tromsdalen, samt at vi har spilt sammen på Sortland, på FK Senja og i futsal. Videre har jeg spilt med og kjenner godt til Anders og Marius Jørgensen, Markus Aasland og Einar Pettersen, for å nevne noen, sier Nygård Vibe.

Han legger ikke skjul på at han forventer en kamp som blir alt annet enn enkel for blåtrøyene fra ”Dalen”.

– Vi tar ikke lett på dette oppgjøret. Jeg vet hvordan det er å spille i ”hula” på tørt underlag med gummikuler. Så har de forsterket laget veldig bra denne sesongen. Det blir en tøff kamp, sier Nygård Vibe.

– Ofret noe

Tromsdalen-spilleren vil dermed ikke tegne det hardtsatsende tromsølaget som klare favoritter før onsdagens oppgjør.

– Om vi er storfavoritter? Vel, på papiret – kanskje, men om du ser på Sortlands spillere, er det en annen historie. Jørgensen-tvillingene har vært linket til TUIL, Barlow var en hårsbredd fra å spille for Bodø/Glimt, men gikk til oss da vi var i 1.-divisjon, Bjørn Skog har spilt 2.-divisjon for Moss, Einar Pettersen har spilt 2.-divisjon. Torjus Nikolaisen er en skikkelig måltyv, ramser Vibe opp med en formaning til publikum i Sortland.

– Jeg håper at folk støtter opp om SIL. Spillerne som tok overgang til denne sesongen har ofret noe ved å ta steget ned en divisjon. De ville hjelpe byen sin med å få et godt lag. Folk må kjenne sin besøkelsestid, sier Nygård Vibe.

Bestevenner

TUIL rykket ned fra 1.-divisjon i fjor, men er spådd et direkte opprykk igjen i årets sesong. Det vil si at Sortland møter et lag som ruster seg for å spille i landets nest øverste divisjon om ett år.

– Vi er et heltent lag som skal spille offensiv fotball. TUIL spiller klikk-klakk-fotball. Dessuten har vi fått flere sterke signeringer, sier Vibe.

Én av signeringene er sortlandsgutten Simon Laugsand (23). Venstrebacken har startet de fleste treningskampene for TUIL. Med få alternativer på backplassen, er det trolig at Laugsand blir fast inventar i tromsølagets førsteellever. Om Sortland har han følgende å si:

– Noen av mine beste venner spiller på Sortland, så du kan si jeg kjenner dem godt, i tillegg til selv å ha spilt for klubben i en årrekke. Jeg mener årets utgave av Sortland er en av de beste på flere årtier, sier Laugsand.

Som sortlending betrakter han det som å komme hjem for å spille kamp.

– Jeg gleder meg stort til å komme til bake til Blåbyhallen for å møte gamle lagkammerater og publikum. Mamma kommer og ser på, så du kan godt si at dette er hjemme, sier en humrende Laugsand.