Sortland har greie resultater å vise til før sesongstart i årets 3.-divisjon. I serieåpningen sist helg ble Tverlandet rullet over i en komfortabel 5-1-seier på bortebane.

Denne helga står Stålkameratene på motsatt banehalvdel i Blåbyhallen. De kommer fra en 1-0-seier over Fauske/Sprint i Fauske.

– Mot Tverlandet styrte vi kampen fra start til slutt, men vi falt nedpå og lot Stålkam overta spillet i en liten periode. De fikk flere unødvendige scoringsmuligheter, sier Berg.

Lavt bunnivå

Stålkam er vurdert som et langt bedre lag enn det Tverlandet.

– Sortland må prestere på et jevnt høyere nivå. På topp er vi gode, men i perioder har vi et for lavt bunnivå, sier Berg, som forklarer ujevnheten med mange nye spillere.

– Ingen spillere er på topp i 90 minutter, men når vi skal slippe oss litt nedpå, må vi ikke slippe oss så mye nedpå som mot Tverlandet. De fikk noen unødvendige sjanser – det har vi ikke råd til mot gode lag, sier Berg.

Full tropp

Såfremt TUIL-kampen som var onsdag ikke bar bud om skader, vil Sortland stille fulltallig tropp i lørdagens oppgjør. Trener Berg mener det ikke er krise om én spiller er ute med skade.

– Om Jonathan Barlow, Jørgensen-tvillingene, Einar Pettersen og midtstopperne er ute samtidig, vil vi selvfølgelig slite med å hevde oss i toppen, men om én spiller er ute, merkes det neppe så godt, sier Berg.

Markerte ut Barlow

I forrige kamp ble nevnte Barlow markert ut av kampen av Tverlandet.

– Jonathan var defensivt anker som skulle strø baller og kontrollere kampen. Slike spillere vil motstandere på et eller annet tidspunkt forsøke å stoppe. Nivået hans er såpass bra at de kanskje må bruke mer enn én spiller på jobben. Det skaper rom for andre, sier Berg.

Treneren legger ikke skjul på at helgens kamp er en Sortland bør vinne.

– Skal vi være i toppen av tabellen må vi ha tre poeng hjemme. Til nød kan vi ha råd til å spille uavgjort mot de aller beste på bortebane.

TREPOENGSBØRSEN

SortlandsAvisa og VOL gir poeng til banens tre beste spillere i hver seriekamp. Poengene summeres ved sesongslutt og er grunnlaget for å kåre årets Sortland-spiller.

Tverlandet – Sortland 1-5 (1-4)

Tverlandet kunstgress

3.-div. menn, avd. 11

3 Marius Jørgensen

2 Bjørn Skog

1 Einar Pettersen