Revysjef Kirsti Mannvik oppfordrer folk til å komme på tirsdagens russerevy i Kulturfabrikken. Foto: Silje Helene Nilsen

De er rødkledde og feststemte, og i gang med å feire at 13 års skolegang nærmer seg slutten. Fredag braket det løs med slippfest for russen ved Sortland videregående skole. Tirsdag fortsetter festen i Kulturfabrikkens storstue, Møysalen, når de inviterer til årets russerevy.

Mer lokal

Da VOL stakk innom salen mandag ettermiddag ble instrukser sendt i alle retninger, mens de rødkledde revyungdommene hoppet opp og ned på scena. Det er 25 timer til premiere, og det øves som bare det.

- Årets revy er nok noe mer lokal enn de tidligere, uten at vi er for interne. Folk som ikke har tilknytning til skolen vil også ha glede av revyen, forteller revysjef Kirsti Mannvik til VOL.

De kom i gang sent, og har holdt på i knapt én måned, men de har til gjengjeld øvd intenst den siste tida.

Hemmelighetsfull

- Vi har tatt for oss ting vi har opplevd på Sortland den siste tida, som blant annet VG-lista. Vi vil også ta en liten kikk inn i framtida. Publikum får se hva framtida bringer for enkelte som har stukket hodene sine frem på Sortland, sier Mannvik. Og det er alt revysjefen vil røpe.

- For å beholde spenninga vil vi helst si så lite som mulig, legger hun til.

Gir bort overskuddet

Mellom 20 og 30 elever ved skolen er med på årets revy, og det fra de fleste av studieretningene. Nå håper sortlandsrussen at folk skal fylle setene i Møysalen tirsdag kveld.

- Vi håper folk kommer og ser på, og synes revyen er artig, sier revysjefen.

Overskuddet fra revyen skal gå til et godt formål, hvilket har de imidlertid ikke bestemt seg for enda.