Etter flaggheising fredag morgen, blir det felles frokost, åpent for alle, i Samfunnssalen. Arbeidernes internasjonale kampdag skal markeres, og fra klokken 12 vil det bli samling på torget.

Favner bredt

Årets 1. mai-komité, bestående av representanter fra LO, venstresida i politikken, miljøorganisasjoner og fagforbund, har gått sammen om hele 17 paroler. Parolene favner bredt, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt: «Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja», «Flere ansatte lærere i skole og SFO», «Norge ut av EØS» og «Støtt staten Palestina» er bare noe av det de vil markere sin støtte for.

Også lokale temaer kommer frem, som parolen «Behold Kystvakta på Sortland».

- Folk må stille opp og markere, på denne demonstrasjonsdagen for arbeiderne, sier SVs Jørun Drevland i komitéen.

- Viktig at unge møter

Leder i LO på Sortland, Terje Pettersen, mener årets 1. mai-markering er spesielt viktig for unge i butikkbransjen.

- Det kommer av forslaget om søndagsåpne butikker. Et sånt vedtak vil få store konsekvenser for unge også, sier Pettersen.

Etter toget blir det taler, appeller og kunstneriske innslag i Samfunnssalen. LO, Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Arbeiderpartiet, AUF og Natur og Ungdom skal på talerstolen.

Sortlandsbandet Din Freundin, og Sortland musikkforening stiller med kulturinnslag. Og selvsagt blir det allsang - til Internasjonalen.