Russerevy hører russetida til, og er fast tradisjon på Sortland. Tirsdag kveld sto mellom 20 og 30 russ fra Sortland videregående skole på scenen i Kulturfabrikken, da årets russerevy gikk av stabelen med sang, dans, videoinnslag og sketsjer.

Ordfører i quizduell

Russen tok blant annet salen ett år tilbake i tid, til fjorårets store høydepunkt på Sortland, da VG-lista-showet kom til byen. I sketsjen fikk SortlandsAvisas markedssjef, Ken Rune Hansen, som stakk hodet frem og var primus motor for å få konserten til byen, passet sitt påskrevet.

Ordfører Grete Ellingsen, i Lena Strands skikkelse, var selvsagt også på plass på scenen i sin blå kjole. Ordføreren fikk testet allmennkunnskapene i quizduell med rosablogger Sophie Elise.

Vi fikk også et innblikk i skolehverdagen på både musikklinja, idrettslinja og studiespesialisering, lærerværelset likeså. I løpet av den knappe timen revyen pågikk fikk vi også overvære en egen sortlandsversjon av Paradise Hotel, tre års skolegang på tre minutter og en kjapp oppsummering av bok- og filmsuksessen 50 Shades of Grey.

Snill revy

Revyen var snill i formen, og de som fikk se seg selv spilt på scenen tirsdag, var spurt på forhånd.

Revysjefen innrømte i et intervju med VOL mandag, at de kom sent i gang med årets revy. Det bærer nok også det vi får se på scenen i Møysalen tirsdag kveld litt preg av. Det går noe tid mellom de store høydepunktene og latterkulene.

Et høydepunkt som er verdt å nevne er Adrian Holm, som viser at han har scenetekke og revytalent i flere av kveldens sketsjer.