Natt til fredag fikk politiet melding om at to personer var involvert i en slåsskamp i sentrum av Sortland. En av partene skal ha blødd fra ansiktet. Begge to, som er kjenninger av politiet, hadde forlatt stedet da politiet ankom.

Det var også ampert flere steder i sentrum natt til 1.mai. En  gjeng på 6-8 ungdommer ble bortvist av politiet. Intensjonen med bortvisningen var å forebygge og hindre bråk.

Politiet har åpenbart hatt nok å henge fingrenene i, og måtte også gripe inn i forbindelse med en støyfull fest. Politiet tømte lokalet og kjørte en person hjem. En annen fikk hjelp av natteravnene til å komme seg trygt i hus.

Å løse opp flokene i et privat drama, sto også på agendaen til sortlandspolitiet, da de fikk melding om bråk mellom to samboere. Kvinnen ville inn i boligen til mannen, og forsøkte å knuse vinduet for å få det til. Politiet splittet etter hvert de to partene og sendte kvinnen til en annen adresse for natten.

Drama ble det kanskje også hjemme oss en 15 år gammel jente som forsøkte å snike seg inn på et utested i Sortland. Politiet varslet foreldrene og kjørte jenta hjem.