Dette forventes for 1. kvartal 2015 å resultere i økte regnskapsførte provisjonskostnader på 27 millioner kroner mer enn det som ble lagt til grunn for meldingen datert 27. april 2015. Resultatestimatet for 1. kvartal 2015 blir et tap på 50-60 millioner kroner, og ikke på 20-30 millioner som tidligere meldt, skriver Hegnar.no i dag.

Det var Hegnar.no som omtalte saken først.

Hva dette vil ha å si for selskapet og om det har noen konsekvenser for de over 100 som i dag jobber på Sortland, er foreløpig uvisst. VOL har i hele dag prøvd å komme i kontakt med selskapet, men har foreløpig ikke klart dette. Vi kommer tilbake med en oppdatering på eventuelle konsekvenser senere i dag.

Da VOL tidligere i år skrev om Vardias fall på børsen og da foreløpige underskudd, ble det sagt at dette ikke kom til å ha konsekvenser for ansatte.

Ikke økte kostnader

Endringen i resultatet kommer som en konsekvens av redusert aktivering av salgskostnader, ikke en økning i faktiske kostnader, ifølge Hegnar.no.

Konsernets solvensmarginkapital vil som en konsekvens av dette kunne bevege seg ned mot eller under solvensmarginkapitalkravet mot slutten av 2015.

Ledelsen har igangsatt og planlagt tiltak for å redusere konsernets kostnader og for å styrke konsernets solvensmarginkapital slik at selskapet ikke kommer i brudd med kapitalkravet.

- Selskapet vil nå gjennomføre de strukturelle og kostnadsreduserende tiltak som er nødvendig for å kunne operere med tilfredsstillende regnskapsmessig resultat og solvensmargin, sier Rune Olsen Arneberg, konstituert konsernsjef i Vardia Insurance Group til Hegnar.no.

Aksjen faller 4,96 prosent til 11,50 kroner i åpningsminuttene på Oslo Børs.

VOL kommer tilbake med mer på denne saken senere i dag.

Dette er Vardia:

Vardia Forsikring er et norsk selskap med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Vardia Forsikring ble startet i 2009, og er en del av Vardia Insurance Group.

Vardia Forsikring tilbyr forsikringer til privatpersoner og bedrifter. Organisasjonen teller i dag omtrent 450 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Danmark.