I september er det duket for kule og opplevelsesrike skoledager under festivalen. I samarbeid med «den kulturelle skolesekken» gir vi barn og ungdom store opplevelser.

Mange ungdommer vil se fram til en opptreden fredag 25 .september med rapperen RSP og rytmemakeren Thomax. Patrick Bottolfsen, mest kjent under artistnavnet RSP, er en rapper fra Harstad. RSP er medlem i rap-gruppen Kompani 69 fra samme sted. Han er kjent for sin intensive stil, og lett gjenkjennelige stemmebruk. DJ Thomax er fra Bodø, og har samarbeidet med RSP i flere år. De kom nylig ut med sin fjerde EP, Dykkersyke.

Etter den tradisjonsrike gateparaden, er åpningskonserten på festival onsdag 23. September er med « Meg og Kammeraten Min» Det er Martin Hagfors som er meg og Erik Johannessen som er kammeraten all den tid den andre kammeraten Håkon Gebhardt befinner seg på Rotteplaneten der det ryktes at han prøver å slå verdensrekorden i rottefanging!

Erik innfører instrumentet grønn-plasttrombone i Ostepop og bidrar ellers på elektrisk Glockenspiel, perkusjon, piano og på vokal.

Torsdag 24. september står et barnekor fra Lamarka skole på scenen for å fremføre sanger fra Astrid Lindgrens univers. Og de har med seg legenden Georg Riedel på scenen. Han har skrevet mye av musikken som er kjent fra historiene som Astrid Lindgren har skrevet. Brødrene Tore og Roger Johansen er også med på konserten.