Tidligere i vår ble det kjent at Sortland kommune ble rangert som nummer 117 på årets kommunebarometer. Barometeret er laget av KS, er i stor grad basert på KOSTRA-tall og gir en oversikt over hvordan en kommune drives.

KOSTRA står for Kommune-Stat-Rapportering og gir statistikk om ressursinnsatsen, prioriteringer og måloppnåelse i kommuner, bydeler og fylkeskommuner.

– 117.plass er en respektabel plassering, særlig med tanke på at vi har forbedret oss 247 plasser siden 2011, fortalte Lossius til formannskapet torsdag ettermiddag.

Nå ønsker rådmannen at kommunen skal bli enda bedre og forteller at Sortland skal se mot andre kommuner som ligger lengre opp på barometeret.

– Vi vil se på de beste kommunene på hvert området, i tillegg til de 100 beste på hvert området. Det ligger også økonomiske gevinster i å komme blant de 100 beste, sier Lossius.

Noen av punktene som Sortland scorer lavt på, er blant annet skoleresultat, og at frafallet i den videregående skolen er noe over snittet.

I den andre enden av skalaen får Sortland honnør for stadig bedre bemanning i barnevernet og at mange ansatte i eldreomsorgen har fagutdanning.