For en drøy måned siden ble det kjent at godsselskapet Norlines dropper anløpene sine i Vesterålen og Sortland, tilsynelatende fordi lønnsomheten ikke er god nok.

–  Hovedårsaken til at vi har kuttet ut anløpene i Vesterålen, handler om seilingstid for Godsskipet i den enkelte rute, gods volum og fortjeneste. Med denne bakgrunn, så er Sortland og Stokmarknes tatt ut i denne omleggingen. For oss er det avgjørende med godsvolum som vi kan ha mulighet til å tjene penger på, uttalte Administrerende direktør i NorLines, Tor Borge.

Ordfører i Sortland kjente ikke til avgjørelsen, og var klar på at Sortland kommer til å gå videre med saken. I torsdagens formanskapsmøte orienterte hun sågar om at kommunen jobber med et brev som blant annet argumenterer med at regionen bør få anløpene tilbake, og hvor mye de har å si for regionen.

– Brevet er ikke klart, men vi sender det til NorLines så snart det er ferdig, sa hun.

Det var felles enighet i formanskapet om at nedleggingen av NorLines sine ruter i regionen, ikke var noen god løsning.

– Det er viktig at vi sier fra, for det kan ikke være sånn at man må til Harstad for å frakte varer videre. Vi har en ekspesjonelt bra havn i Sortland, som for eksempel er den eneste mellom Bodø og Tromsø der turistskip kan legge til,uttalte Svein Roar Jakobsen fra Arbeiderpartiet.