Stiller ut: Daniel Punsvik fra Sortland.

Punsvik deltar med prosjektet “Kåfjord i fortidens spor”

- Krigen og nedbrenningen av Finnmark og Nord-Troms er dramatiske hendelser i norgeshistorien, hvor den bygde kulturarven ble lagt i grus. Med dette som utgangspunkt, ønsker jeg med denne masteroppgaven å undersøke hvordan en gjennom arkitekturkan formidle et steds histori, gjøre fortiden mer tilgjengelig og dermed nåtiden mer forståelig, sier Punsvik i beskrivelsen av sin masterstudie.

- Jeg vil kaste lys over en del av den norske historien som ofte er blitt neglisjert og glemt, sier han om oppgaven som ble gjennomført i Kåfjord i Finnmark.

En av de største

Vårens masterutstilling i arkitektur ved NTNU er en av de største noensinne. Her finner du de fleste typer av arkitektur- og prosjekteringsoppgaver, og også noen som ikke hører hjemme i de tradisjonelle kategoriene.

Hele 50 prosjekter stilles ut på Galleri KiT i Innherredsveien 7, Trondheim fra 21. til 27. mai. De er laget av 68 avgangsstudenter ved arkitektutdanningen til NTNU, og er deres siste skoleoppgave før de kan kalle seg arkitekter. - Utstillingen er omfattende og i år er det veldig vanskelig å peke ut noen trender i oppgavetyper. Spennet er stort. Vi har både boliger, offentlige bygg, store urbane prosjekter, seremonirom, transformering av eksisterende bygg og områdeprosjektering, for å nevne noe. I tillegg er det også flere oppgaver med andre innfallsvinkler enn tradisjonelle prosjekteringsoppgaver, sier Bjørn Otto Braaten, leder for masterprogrammet i arkitektur.