Dahl opplyser til SA at stillingen som daglig leder for kiosk og servering lyses ut i løpet av kort tid.

– Allerede denne uken skal stillingsteksten være klar. Den nye daglige lederen vil når han eller hun er på plass, være med på å delta i utviklingen av bedriften, sier hun.

– Hva skjer med de som er ansatte som er der i dag , og hvordan skal dere klare å få til en drift som tjener kulturhuset best? Da med tanke på forestillinger, kino, kiosk, konferanse og møter.

– De som er ansatt fram til nå har vært ansatt på ulike vilkår, og nevnte bemanningsplan vil gi svaret på hvilke stillinger som skal lyses ut.  Kafé, kiosk og servering er en viktig del av det totale tilbudet for å skape den gode møteplassen i Kulturfabrikken som et åpnet og mangfoldig hus for alle grupper. Tilbudet omkring et arrangement som møteplass, servering, atmosfære med mer betyr mye for totalopplevelsen av det som skjer på Kulturfabrikken, og dette vil vi ha sterkt fokus på i prosessen videre.

– SA er kjent med at de tre som leverte anbud var Grillo, Rabin Mohammed-Ali og Sortland Mat og Vinhus - kan du bekrefte dette?

– Det kan jeg ikke bekrefte. Styret for foretaket gjorde sine vurderinger i forbindelse med lukkingen av møtet, hvor saken ble behandlet med henvisning til fvl. §13, og jeg kan derfor ikke opplyse om dette av forretningsmessige hensyn, både i forhold til egen organisasjon og av hensyn til aktørene som deltok i prosessen.

– Stemmer det at husleien var satt til 544.000 kroner per år? Om lag 45.000 kroner i måneden?

– De totale kostnadene tilknyttet FDV(forvaltning, drift og vedlikehold red.anm) er på kr. 930 000.

– Hva er bakgrunnen for en så høy husleie?

– Kapitalkostnader (renter og avdrag på lån red. anm) og løpende FDV-kostnader.

– SA er kjent med at én av aktørene som var med til slutt var Rabin Mohammed-Ali. Han sier han var villig til å strekke seg til 33.000 kroner i månedsleie. Dere valgte å drive videre selv. Taper dere med det de 400.000 kronene i inntekter? Hvorfor tar dere dette valget?

– Det ble gjort en faktisk vurdering av den økonomiske  risikoen  med å drifte selv opp mot den leien som ble tilbudt. Det ble besluttet å drifte i egen regi.

– Ligger valget i å takke nei til Rabin i det at dere ønsker en annen profil enn det han står for? Han snakker i sitt tilbud om kafé, middagsmeny og pizza.

– Jeg viser til svar på forrige spørsmål.