– Kroner 200 000,- ble brukt i 2014 og resterende kr. 3 300 000,- er budsjettert i år. Rehabiliteringsarbeidene ble påbegynt i 2014 og innvendige arbeider planlegges ferdigstilt til skolestart i august 2015 slik at rehabiliteringsarbeidene ikke hindrer forutsatt drift. Framdrift er avhengig av entreprenørens kapasitet, men total ferdigstilling av alle arbeider, inkl. utvendige arbeider, forventes utført og ferdigstilt senest 30. september i år, sier Torgeir Tobiassen som er fagleder for utbygging i Sortland Kommune.

Det som skal gjørs ved skolen er følgende:

- Riving av 450 kvadratmeter med taktekking.

- Legging av nytt tak.

- Skifte ut vinduer i deler av hovedbygget.

- Brannteknisk oppgradering av skolefløyen.

- Ny utvendig kledning på deler av skolen.

Tobiassen forklarer planene i detalj.

– Skolens nord-, midt- og sørfløy med unntak for tilbygg og ombygging av personaldel er planlagt rehabilitert i denne omgang. Gym- og svømmedel er ikke omfattet  av planlagt rehabilitering. Ombygging av  personaldel med forbedring av ventilasjon vil bli vurdert når tilbudt pris for beskrevne anbudsarbeider er kjent. Forbedringer av det elektriske system i forbindelse med branntiltak kan vise seg å ikke være nødvendig da alternativ løsning med brannmaling av vegger kan godkjennes, forklarer han.

Det er altså ikke satt av penger til å bygge ut personalrom eller garderobe og toalett i denne omgang. Ei heller utbedring av toalettforhold for elevene.

Det er altså ikke satt av penger til å bygge ut personalrom eller garderobe og toalett i denne omgang. Ei heller utbedring av toalettforhold for elevene.