Kommende lørdag kommer selveste "Bingokongen", i Ronny Haugelands skikkelse, Kulturfabrikken.  Hauge er en av landets mest populære bingoverter og arranger blant annet bingoaften på det populære utestedet "Blå" i Oslo annen hver uke.

– Jeg ser frem til å returnere til Sortland. Sist jeg var der, i forbindelse med åpningen av Kulturfabrikken, var hele Sortland til stede. Egentlig er det ikke så stor forskjell fra Blå til blåbyen, humrer han.

-Fri kunstform

Haugeland har hatt bingoshow på Blå i omtrent fem år, og har ellers mye bingoerfaring fra andre steder. Hans tilnærming til bingo er noe annerledes enn det inntrykket folk flest har av underholdningsformen, der godt voksne kvinner leser opp tall på monotont og kjedelig vis, i svært røykfylte lokaler.

– Bingo er en fri kunstform der en kan legge inn mange forskjellige elementer. Jeg bruker ikke noe manus og ser på det som en boltreplass for å kunne utfolde seg fritt, forklarer han.

Salig blanding

Haugelands stil inkluderer en salig blanding av musikk, allsang, stand up og ikke minst mye interaksjon med publikum.

– Publikum spiller en viktig rolle, det blir mest livlig da. De får blant annet muligheten til å påvirke showet og kan blant annet sende inn vitser via vitsetelefon, sier han.

Bingoverten er opptatt av at showet skal gjennomføres med stil, noe som er en årsak til at han kler seg i svart smoking.

– Det må være stil, og gjerne litt slik som i NRK på 60-tallet, sier han.

Nå håper han at folk i Sortland og omegn, kjenner sin besøkelsestid på lørdag.

– Det er bare å stille opp. Det blir bingo med noe attåt, slår Ronny Haugeland, alias Bingokongen fast, før han kommmer med en aldri så liten innrømmelse.

– Jeg har faktisk aldri spilt bingo selv.