500 bykart, 400 to do-lister og 700 (herav 500 tyske)Vesterålen Reiseguider ble delt ut i havna og på turistkontoret da Costa Neo Romantica besøkte Sortland tirsdag.

- Det var stor interesse for vandring i finværet, turløypene merket påbaksiden av sortlandkartet ble flittig brukt, sier Kjetil Paulsen i Vesterålen reiseliv i en pressemelding.

Sortland kirke melderom svært godt besøk i finværet, da hele 350 – 400 turister var innom.Sortland Taxi fikk flere turer i Sortland og til Kvalsaukan, itillegg valgte mellom 40 og 50 personer å ta taxi / maxitaxi tilNyksund og Stokmarknes (Hurtigrutemuseet).

Fredag anløp et nytt cruiseskip Sortland. MV Amadea ligger i havnen frem til klokken 13 fredag, etter å ha anløpt tidlig fredag morgen. Skipet ble bygd i Japan i 1991, men har siden 2006 vært registrert i Nassau på Bahamas. Det har plass til 624 passasjerer om bord, i tillegg til et mannskap på 292 personer.

Erfaringene til Vesterålen reiseliv er at mange turister etterspør båtturer fra Sortland til Trollfjorden, samt sightseeing med buss. Korte besøk for å se reinsdyrene hos Inga Sami Siida var også etterspurt da Costa Neo Romantica besøkte Sortland.

- Laila Inga som hadde forhåndsbooking fra båtenpå over 100 personer, og rapporterer om flere enkeltbesøk som kom bådemed taxi og lokalbuss. Vi skal vurdere å sette opp egne tider fordisse, sier Paulsen i pressemeldinga.

- Svært mange ga tilbakemelding ituristinformasjonen om at Vesterålen var vakkert, badet i sol ogmed snøkledde fjelltopper, ren luft og fantastisk natur! Mangestartet allerede nå planleggingen av neste års ferie på egen håndtil Vesterålen. Ut fra antall bæreposer observert på tur om bord ibåten på ettermiddagen har handelsstanden på Sortland fått godtutbytte av besøket!sier Paulsen.