SLUTT!

93 min. Corner til Medkila. Det ender i ingenting.

91. min. Gult kort til Medkilas Emil Kajander.

90. min. Det er lagt til tre minutter.

89. min. Bytte Sortland. Per Erik Karlsen går ut. Stein-Magne Pedersen kommer inn.

87. min. Kjempesjanse til Sortland. Per Erik Karlsen er alene gjennom, men blir trykket i ryggen av MIL-forsvarer. Ballen går dermed over mål.

85. min. Det går tregt når Medkila er i angrep. De forsøker å tråkle seg gjennom SIL-forsvaret. Tempoet er likevel så lavt at SIL-stopperne spaserer inn i presset.

84. min. Corneren blir det fint lite av. SIL hoder imidlertid ballen og trøkket oppe.

84. min. Bra sjanse til SILs Torjus Nikolaisen. Det ender i corner.

81. min. Sortlands Thomas Alouseous blir liggende etter en duell. Han fikk trolig en hånd eller albue i ansiktet. Han kommer seg på beina etter hvert.

80. min. Corner til Sortland. Ballen slås inn i feltet, men triller ut over dødlinja, godt utenfor mål.

78. min. Gut kort. SILs Anders Jørgensen skjermer ballen fra en Medkila-spiller som faller. Dommeren viser Jørgensen det gule kortet. Tvilsom avgjørelse.

77. min. Bytte Medkila. Ut går Edvard Langnes, inn kommer Andreas Hansen.

75 min. Bjørn Skog legger litt for lite trøkk i headinga etter corner. Fra bakerste stolpe kunne den sust i krysset.

73. min. Dobbelbytte for Medkila. Christian Kulbotten og Mathias Reppen Pettersen går ut, inn kommer Øyvind Pedersen og Hennning Andreassen.

72. min. Stor sjanse for Sortland! Anders Karlsen kommer frampå og sender ballen mot lengste hjørne. Den triller forbi keeper Dumancic, men på feil side av bortre stolpe.

71. min. Per Erik Karlsen var nærmest alene gjennom mot MIL-keeper, men ble taklet i siste liten. Han roper på straffe.

70. min. Medkila øver på innkast langt inne på egen banehalvdel.

67. min. Bytte Sortland. Ut går Torjus Nikolaysen. Inn kommer Bjørn-Robert Albrektsen.

66. min. Medkila på visitt i Sortlands 16-meter. Ensom svale gjør ingen mål for rødtrøyene.

62. min. Tre medkilaspillere har forlatt benken og varmer opp. Hos Sortland er Bjørn-Robert Albrektsen satt i oppvarming.

60 min. Corneren ender i utboksing fra SIL-keeper Fredrik Norum.

59. min. Sortlands Sindre Thunestvedt går inn i takling og kommer ut av den med soleklart gult kort. Frispark til Medkila midt på banen. Ballen lempes inn i SIL-boksen til corner.

59. min. Klik-klak-spill fra Sortland. Anders Jørgensen kommer til en god skuddmulighet rett foran MIL-målet. Keeper må ut i strekk for å redde den.

54. min. For øyeblikket er det mye upresist spill fra begge lag. Eksemplifisert da Truls Knudsen upresset legger ballen inn i 16-meteren - rett på foten til en Medkila-spiller, som på sin side beiner ballen ut til en SIL-spiller...

52. min. Per Erik Kalrlsen felles av en MIL-spiller. Truls Knudsen gjør seg klar til å svinge ballen inn, men det ender i ingenting etter avklaring.

50. min. Ballen ble klarert til ufarlig sone.

49. min. Corner til Sortland etter fint spill på høyrekanten.

46. min. Skudd/innlegg mot mål bokses ut av Medkilas sisteskanse Dumancic.

45. min. Da er andre omgang startet!

Speaker opplyser at dagens tilskuertall i Blåbyhallen er 120.

PAUSE: Sortland har vært det klart beste laget i Blåbyhallen. Det kunne fort vært en større ledelse til hjemmelaget. MIL-trener Kajander har mye å rette på til andre omgang. Spillerne hans har i lange perioder vært rundingsbøyer for Sortland.

45. min. SILs Truls Knudsen sender det inn på bakerste stolpe, men ballen klareres ut.

44. min. Frispark til Sortland i gunstig posisjon. Stefan Jensen blir meid ned på vei gjennom. Dommeren holder kortstokken i lomma.

42. min. Sortland roter bort ballen i eget forsvar. Det ender til slutt med frispark til Medkila. Stian Pettersen svinger ballen inn til Thomas Andersen på bakerste stolpe, men han header ballen utenfor mål fra kloss hold. Der burde Medkila redusert.

40. min. Sortland spiller ball i hatt med Medkila. Truls Kudsen får nok en mulighet og knaller til fra 16 meter - like utenfor keepers venstre kryss. Mange publikummere så ballen i mål.

38. min. Og så var SIL frampå igjen. Per Erik Karlsen dundrer til fra kloss hold. Ballen går via en annen Sortland-spiller og til utspark.

37. min. Medkila kontrer med Thomas Bergland. Skuddet blir i siste liten taklet av en Sortland-forsvarer og ballen triller inn til keeper Norum.

35. min. 2-0. Truls Knudsen. Det hadde vært katastrofe om Sortland ikke hadde scoret på den muligheten. Truls Knudsen har omtrent fire forsøk på å overliste keeper og motspilleres skotupper vel 30 centimeter fra mål. Men han gjør jobben og sender SIL i en fortjent ledelse.

MÅL!

33. min. Hjemmelaget holder trykket oppe, men sliter i øyeblikket med å komme til klare målsjanser. Det blir småfarlig på visittene, men det er en stund siden Medkila-keeperen ble skikkelig utfordret.

31. min. Medkilas Stian Pettersen frampå igjen. Denne gangen bommer han med 16 meter.

29. min. Stor sjanse til hjemmelaget. I den påfølgende corneren får Bjørn Skog stå alene innenfor 16.-meteren, men sleiver ballen godt utenfor målet til Medkila.

27. min. Nå svinger spillet fra 16-meter til 16-meter. Sortland ropte nylig på straffe for hands, men dommeren vinket spillet videre.

26. min. Ballen slås inn mot bakerste stolpe, men SIL-spiss Per Erik Karlsen header utenfor.

26. min. Corner til Sortland.

25. min. Medkila-kaptein Stian Pettersen tester skuddfoten. SILs Fredrik Norum er på pletten og hindrer scoring.

23. min. Frispark til Medkila fra 40 meter. Medkilas Langnes som tas av SIL-spiller. Frisparket endte i ingenting.

20. min. Corner til Sortland. Ballen heades ut og klareres til slutt av MILs Thomas Andersen.

19. min. Sortland går rett i angrep. Nå er det paniske tendenser hos rødtrøyene fra Harstad. Nesten hvert angrep ender i en farlig sjanse for Sortland. Kan trener Jostein Kajander ta grep for å bedre situasjonen?

18. min. Medkila frampå på en snarvisitt. Edvard Langnes forsøker seg, men faller inne i feltet. Dommeren holder fløyta unna munnen.

17. min. Publikum klapper etter nydelig spill mellom Aloyseous, Jørgensen og Karlsen. Samspillet hadde fortjent en bedre skjebne.

15. min. Knallskudd fra SILs Anders Jørgensen på kanten. Keeper gir retur. Ender i corner til Sortland. Det ender atter ny corner. Angrepet avsluttet da Per Erik Karlsen gikk i offisde.

12. Thomas Alyoyseous tilriver seg ballen på midtbanen. Han forsøker å sende gjennom venstreving Truls Knudsen, men pasningen blir for upresis. SIL får ny sjanse fra kanten, men Knudsen legger ballen for høyt mot lengste stolpe.

10. min. Sortland i angrep. Lang crosser inn mot bakerste stolpe, men Anders Jørgensen blir noen centimeter for kort.

7. min. Stefan Jensen legger inn corneren. Det blir litt krøll før ballen ender på hodet til Per Erik Karlsen. God redning av Medkila-keeper Drago Dumancic.

7. min. Corner til Sortland.

6. min. Ny Medkila-bølge, men nok en gang ender det i at Sortland tar kontroll.

5. min. Medkila på første visitt. SIL-stopper Bjørn Skog får headet ballen tilbake til egen keeper.

4. min. Sortland har presset på fra første spark på ballen. En skikkelig kalddusj for Medkila.

1. min. 1-0. Anders Jørgensen. 40 sekunder inn i kampen får Sortland frispark. Ballen legges inn i sekstenmeteren og Anders Jørgensen rager høyest. Sortland rett i kommandoen på hjemmebane!

MÅL!

1 min. Vi er i gang!

Før kampen:

Sortland kommer fra en svak bortekamp mot Fauske/Sprint. Laget er også betydelig redusert som følge av at hjelpetrener og midtbanegeneral Jonathan Barlow soner for rødt kort, mens nøkkelspiller Marius Jørgensen soner for tre gule kort.

SIL ligger for øyeblikket på andreplass i serien. Med seier vil avstanden fram til serieleder Mo kunne reduseres med tre poeng, ettersom Mo tapte mot byrival Stålkam onsdag.

Medkila har på sin side plukket et og annet poeng gjennom de første serierundene. Holder laget dette skjemaet vil de berge plassen. Å ta skalpen til Sortland i Blåbyhallen vil i så måte være en skikkelig bonus for harstadværingene.

Lagoppstilling:

Sortland: Fredrik Norum - Thomas Aloyseous , Markus Aasland, Bjørn Skog, Ingar Nicolaysen - Stefan Jensen, Sindre Thunestvedt - Torjus Nikolaisen, Anders Jørgensen, Truls Knudsen - Per Erik Karlsen. På benken: Martin Andre Haslevang, Bjørn-Robert Albrektsen, Stein-Magne Pedersen og Isak Freyr Svendsen. * Sortland har Marius Jørgensen og Jonathan Barlow ute med spuspensjon. Laget går dermed ut i en 4-2-3-1-formasjon.

Medkila: Drago Dumancic - Markus Dahl, Ivan Razumovic, Thomas Knoph Isaksen, Emil Kajander - Thomas Yttermo Andersen, Stian Reppen Pettersen, Christian Kulbotten, Mathias Reppen Pettersen - Thomas Strand Bergland, Edvard Langnes. På benken: Anders Kristoffer Karlsen, Øyvind Pedersen, Henning Andreassen og Andreas Hansen.

Dommere: Magne Johansen (Kilkam, hoved), Pelle Werner Hansen (Melbo), Reidar Grønbeck (Kvæfjord).