Mandag ettermiddag behandlet Sortland Kommunestyre den mye omtalte varslingssaken. Da fikk også offentligheten for første gang innsyn i hva saken dreier seg om. Varslingen hevdet rådmann Rolf M. Lossius trakasserte ansatte, men rapporten sier det ikke er tilfelle.

Reagerer

Rådmann Rolf Lossius gikk tirsdag ut og sa at han er trygg på at arbeidsmiljøet vil bli styrket i kjølvannet av varslingssaken, men understreket at han er kritisk til prosessen.

Det får de hovedtillitsvalgte i Nito, Naturviterne, Tekna, Fagforbundet og Afag til å reagere.

- Hovedtillitsvalgte reagerer på rådmannens merknader tilks-rapporten, der han ikke ønsker å be om unnskyldning slikrapporten tydelig viser, sier de i en felles uttalelse.

- Ikke dårlig arbeidsmiljø

Rådmannen sa tirsdag at han er trygg på at arbeidsmiljøet nå vil bli styrket.

- Hovedtillitsvalgte vil presisere at arbeidsmiljøet i kollegiet påteknisk aldri har vært dårlig. Tvert imot visermedarbeiderundersøkelsen at dette er svært godt. Den sammemedarbeiderundersøkelsen viser at forholdet til overordnet ledelsehar fått en score på 2-tallet av 6 mulige, de siste 2 årene uten attiltak er blitt iverksatt.

De tillitsvalgte presiserer også at de ansatte har følt seg og opplevd trakassering.

- Dette fremgår av rapporten, og blir viktig i det videre arbeidet, sier de.

Vil ha beklagelse

Nå ønsker de en ordentlig beklagelse fra rådmannen.

- Vi vil fremheve at vi er glade for at varslingen er blitt håndtertpå en god måte. Rapporten konkluderer også med at varslingen harvært forsvarlig. Avslutningsvis mener vi rådmannens kommentar ipressen er en merkverdig måte å starte den kommende prosessen foret bedre samarbeidsklima.