Eilif Finnseth i Sortland rockeklubb. Foto: Silje Helene Nilsen

Mens mange festivaler må kaste inn håndkleet etter noen år, har Blablafestivalen på Sortland blitt som en traver å regne i bransjen. Neste helg er det duket for to dager med musikkfest i Kulturfabrikken, når Sortland rockeklubb åpner dørene til den tolvte festivalen i rekken.

– I år har vi en bra lineup, som jeg er veldig stolt av, sier Eilif Finnseth (17) i Sortland rockeklubb.

– Vi har plukket ut noen av de beste amatørbandene jeg har hørt siden jeg fant veien inn i musikken. Vi har selvfølgelig med oss de beste amatørbandene fra Vesterålen. Det kommer også to veldig bra band fra Bodø, sier Finnseth.

– Jeg garanterer at du vil se band under årets Blabla - som vil gjøre det stort i framtida, sier han.

«Up-and-coming»

Blabla har ikke for tradisjon å satse på de store og kjente trekkplastrene, men på band og artister som rører seg i den nordnorske musikkundergrunnen. Historien har vist at flere band som gjester Blablafestivalen, har blitt store i ettertid - som blant annet Kråkesølv, Bendik og Magnus Eliassen. Ikke minst har festivalen vært opptatt av å gi lokale band en scene å spille på.

Selv skal Finnseth spille på festivalen med to ulike band. Han legger ikke skjul på at festivalen har betydd mye for han og hans vei inn i musikken.

– Festivalen har fostret opp mang en musiker i Sortland, inkludert meg. Jeg har spilt på festivalen hvert år siden 2011. Det gjør noe med selvtilliten når du får bra tilbakemeldinger, og når musikere du ser opp til støtter deg, sier han.

– Hvert år spiller jeg veldig mange konserter, både solo, med korps og band. Blabla er nok det jeg gleder meg mest til, sier han.

Bredt spekter

Årets festival byr ifølge Finnseth på litt av hvert.

– I år er programmet veldig bredt. Publikum kan få høre alt fra punk, metal, jazz, syrerock, visepop og funk, sier Finnseth.

Blabla er stedet for å oppdage ny musikk, men de har også med seg flere kjente vesterålsband. Din Freundin og Peer Nic er gamle travere i Blabla-sammenheng, og blir å finne på scenen også i år.

Finnseth mener Bodø-bandet Tarsius vil bli et av festivalens høydepunkt.

– De har et helt rått sceneshow, jeg har aldri sett noe lignende. Skal man se ett band under festivalen, må det bli de, sier han til VOL.