- Vi i Maurnes skolekrets, FAU Maurnes skole, lag og foreninger samt bedrifter etablert i bygda, ønsker med dette å invitere Sortland kommune til et samarbeidsprosjekt for ytterligere oppgradering av Maurnes skole, heter det i brevet.

Dette er noe ordfører Grete Ellingsen ønsker velkommen.

- Vi har hatt stor suksess med slike samarbeidsprosjekter tidligere. Senest på Sortland Skole og nå blir det lignende prosjekter på Strand Skole og Sigerfjord Skole. Vi har sagt at når slike prosjekter og velvilje kommer, så skal vi prioritere. Jeg synes det er veldig positivt at Maurnes stiller seg bak skolen og ønsker å bidra til et slikt prosjekt, sier Ellingsen.

- Stor betydnng for bygda

- Bakgrunn er skolens betydning for bygda og at vi har en positiv utvikling med nyetableringer av bedrifter, boligbygging samt et stabilt høyt elevtall over år. Forslag om samarbeidsprosjekt kommer som bakgrunn av ordførerens oppfordring gjennom media, fortsettes det i brevet.

I brevet fokuseres det på at et slikt samarbeidsprosjekt skal i hovedsak dreie seg om uteområde og gymsal, svømmehall og deler av hoveddelen av skolen som ikke innbefattes av de oppgraderinger som allerede er igang ved skolen.