Fæsterålen skal holde til på samme sted som VG-lista var i fjor sommer. Plasseringa blir imidlertid litt annerledes. Scenen skal stå på grusen ved Rødbrygga, vendt mot kjøpesenteret. Da blir det plass til litt færre foran scenen, men mer intimt.

Parkering

I motsatt ende av parkeringsplassen, helt nede ved Skibsgården, blir det serveringstelt og bar. Mot sundet skal det settes opp VIP-telt. Hele området skal gjerdes inn, og vil derfor medføre at parkering må skje andre steder.

– Noe av parkeringsplassen vil åpnes for parkering på dagtid under festivalen, men det meste blir sperret av. Vi vil derfor oppfordre folk til å være kreative og finne andre steder å parkere, sier senterleder ved Skibsgården, Bjørn Heireng.

– Området må tømmes for biler, så har du tenkt å reise bort i den perioden, ikke parker ved Skibsgården.

Panoramautsikt

Beboerne i leilighetene på toppen av Skibsgården får nå panoramautsikt til blant annet Alphaville, Solid Base og the Main Level.

– Det blir to intense dager, men vi tror det skal gå bra, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Heireng poengterer at med en festival av denne størrelsen, som ikke før har blitt arrangert på Sortland, vet de ikke helt hva de går til. Men å satse like høyt som VG-lista, gjør de ikke.

– Men det er bra for Sortland at det skjer noe, sier Heireng.

Liv i sentrum

Nå håper de at Sortland sentrum vil koke og syde av liv under festivalen. Ifølge Heireng har de allerede fått ja fra kommunen til å gjøre Strandgata om til gågate fra Rådhusgata til Torget.

– Flere butikker har allerede sagt ja til å flytte ut på gata. I tillegg blir det Vesterålen matfestival på torget, og det er ordnet med en liten dyrepark med gårdsdyr ved bussterminalen, sier Heireng.