Fjorårets utgave av  Europeisk Matmarked i Sortland, ble en aldri så liten nedtur. Årsaken var i hovedsak at markedet, på grunn av tekniske problemer, stilte med færre matboder enn planlagt. Årets utgave, som startet onsdag formiddag, ser ut til å bli av et helt annet kaliber.

– I år stiller vi endelig med full tropp, noe som betyr totalt 80 meter med salgsboder. Vi har derfor et mye bedre marked i år enn i fjor, forteller manager for markedet,  Jonel Mantenau.

-Noe helt annet

Han er ikke tvil om at markedet har fått en helt annen dimensjon under årets sortlandsbesøk, både for de tilsette og besøkende.

– Det er artigere å stå her når vi kan tilby mange flere varer. Og ikke minst blir det mer tilfredstillende for folk å gå rundt her når vi har flere fristelser. På den måten får vi vist oss fra en mye bedre og mer mangfoldig side, slår Mantenau fast.

Pølser og ost

Europeisk Matmarked, eller Traditional Marked som det heter på engelsk, byr på en rekke varianter av europeisk mat, inkludert kjøtt, pølse skinke, oliven og oster. Særlig sistnevnte kategori var det mange som sikler etter.

– Ostene våre er veldig populære, blant annet fordi de er så rike på smak, forteller Janis Ozozilo, som VOL treffer i en av salgsbodene.

– Disse ostene er franske, forteller han, og peker på en haug med oster foran seg.

Oziozilo er glad for at så mange tok turen til Torget onsdag formiddag.

– For å være første dag lover dettet bra. Vi har mye god mat av god kvalitet og håper at folk kommer resten av helgen også, sier han.

Fornøyde besøkende

En av de mange besøkende på markedet var Aleksander Leonardsen fra Melbu.

– Veldig flott at vi kan få til noe slikt i Vesterålen. Jeg var her i fjor, men i år er det mye større og bedre, sier han.

Leonardsen hadde fortsatt ikke handlet noe da han snakket med VOL, men var ganske sikker på at han kom til å gjøre det.

– Jeg går neppe her i fra uten å kjøpe med meg en del parmesan, slår han fast.

Begeistret for markedet var også Eli Fjelldal

– Dette er helt fantastisk. Det blir så sydlandsk og eksotisk. Her er veldig mange godbiter, og særlig osten frister mye, sier hun.

Det Europeiske Matmarkedet blir værende i Sortland til og med lørdag.