“Fæsterålen” er bare få uker unna og kan skilte med en rik artistliste som bør appellere til de fleste. Nå er også barne- og familieprogrammet for festivalen klart. Artistansvarlig,Therese Korsvik Eliassen, som til daglig  jobber på Bodøkontoret til Deadline Event, legger ikke skjul på at hun er svært imponert over næringslivet i Vesterålen.

– Det har vært en fest å snakke med næringslivet. De har tatt ballen og sørger for at det skjer masse for barn og unge på FamilieFæsterålen. Det at det blir både gratis konsert med boybandet The Main Level, gratis pølsefest og karnevalsfest for barn og unge, er vi enormt takknemlige for, sier hun i en pressemelding.

Gratis

Festivalvert på "Familefestærålen" er Erik Mogeno, som er kjent fra Norske Talenter som en eminent buktaler. Ifølge pressemeldingen vil han ta med seg sine galeste dukker og lover at folk i alle aldre kommer til å le godt

Festivalområdet åpner fredag klokken 15.30, ed gratis pølsefest, og ikke minst foreldreparkering med kaffe. Det blir også hoppeslott, sukkerspinn, popcorn.

– Vi håper på stort oppmøte under gratiskonserten til The Main Level. Bandet har jo hørt gjetord om Vesterålen av resten av VGlista-artistene, så nå er de så spente på publikumet de har hørt så mye om, sier Eliassen.

Bønder i byen-fest

Lørdag formiddag inviterer Sortland Bondelag hele Vesterålen til Bønder i byen-fest i Frydenlundparken. Bondelaget lover skikkelig karnevalsfest hvor man kan få ri på hester, mate dyrene fra bondegården, ansiktsmaling, hoppeslott, sukkerspinn og traktorkjøring.

I tillegg skjer det ting på biblioteket i Kulturfabrikken. Sortland Teater vil lese Regine Normanns eventyr. Kunstnergruppa Storm skal også i ilden, i form av en kunsthappening.

-Vi har lyst å vise frem Vesterålen på vår måte, og kanskje skape dialog mellom store og små om hva som er Vesterålen for dem, sier Elin Rindahl Steiro fra kunstnergruppa Storm i pressemeldingen.

Traktorkortesje

Klokka 13.30 kjører Sortland bondelag traktorkortesje med karnevalstoget ned til festivalområdet utenfor Skibsgården. Bondelaget håper mange barn og unge blir med og lager skikkelig lurveleven.

– På vårt karnevalstog skal ingen voksne hysje på ungene. Nå skal de få lov å skramle og rope så mye de vil, sier Erik Jenssen fra Sortland Bondelag i pressemeldingen.

Ikke lenge etter starter familieshowet “Vi laisa opp stemninga” på festivalområdet, som er gratis.

– Festivalverten Erik Mogeno lover et forrykende show med mange overraskelser til store og små.  Vesteraalens stiller med verdens største fiskebolleboks, felles discodansing. Det blir trylleri, musikk og teater for store og små. Vi har ikke lyst å røpe alt akkurat nå, for det blir noen overraskelser også, sier Eliassen.

Eliassen oppfordrer alle organisasjoner, lag og næringsliv til å utnytte anledningen til å vise seg frem enten via stunts, eller egne arrangement.

– Vesterålen Matfestival arrangeres jo samme helga, og vil være på Torget på Sortland. Det blir også arrangert åpen gård på søndag, og det er utrolig artig at så mange aktørerer samarbeider om å lage tidenes helg i Vesterålen, slår Therese Korsvik Eliassen fast.