Selv om det er halvannen måned til årets kommunevalg, har valgkampen for lengst startet for enkelte, inkludert statsminister Erna Solberg. I denne uka legger hun og mannen siste del av ferien til Sortland og Vesterålen, og etter hvert Lofoten.

– Intensjonen er at hun skal starte valgkampen i Vesterålen og Lofoten, forteller statsekretær og vesteråling, Sigbjørn Aanes.

Han forteller at statsministeren har et omfattende program i forbindelse med visitten, der hun blant annet skal besøke lokale bedrifter og ellers rette søkelys mot samferdsel og eldreomsorg.

– Nordland er et veldig spennende område nå, fordi det går veldig bra der, i motsetning til mange andre steder i landet, understreker Aanes.

Ordfører i Sortland, Grete Ellingsen, gleder seg til statsministeren ankommer Sortland. Programmet hun skal følge er tettpakket og lokalt orientert.

– Erna skal blant annet innom Kulturfabrikken, der hun, sammen med meg, vil svare på spørsmål fra innbyggerne i Sortland. I tilegg blir det søkelys på samferdsel og infrastruktur, som for eksempel Hålogalandsveien, sier hun.