Brenner du inne med ett, eller flere spørsmål som du har lyst til å stille statsminister Erna Solberg? Lørdag har du sjansen. I forbindelse statsministerens besøk i Sortland og Vesterålen, skal hun blant annet bli med når ordfører Grete Ellingsen møter innbyggerne til borgermøte på biblioteket i Kulturfabrikken.

– Vanligvis har jeg slike møter en gang i måneden.Der kan folk stille meg spørsmål om ulike forhold som angår kommunen. Når statsministeren også vil være til stede, blir det selvfølgelig anledning til å stille spørsmål om saker og emner som både er lokale og mer riksorientert, forteller Ellingsen.

Ifølge Ellingsen er den "lokale spørretimen"  åpen for alle, uavhengig av alder og partipolitisk tilhørighet.

– Jeg har hatt både unger og godt voksne personer som vært innom. Min erfaring er at mange har noe på hjerte som de har lyst å prate om eller ta opp. Og da er borgermøtet en fin kanal for å kunne gjøre det. Det er ikke en gang nødvendig med et konkret spørsmål. Det kan for eksempel være et hjertesukk, sier hun.

Nå håper Ellingsen at mange tar turen til biblioteket lørdag formiddag for å lufte sine meninger.

– Det er ikke hver dag man får mulighet til å møte både ordfører og statsminister samtidig, slår Grete Ellingsen fast.

Direktør for Kulturfabrikken i Sortland, Tone Toften, synes det er stas med statsministerbesøk i Sortlands kulturelle storstue.

– Vi ønsker at Kulturfabrikken skal ha et mest mulig variert tilbud. I den nye bibliotekloven står det for eksempel at bibliotekene også skal være en arena for samfunnsdebatt. Dessuten har vi nye og fine lokaler som er hyggelige å være i, slår hun fast.