Schage Eiendom overtar kjøpesenterselskapet Salto Eiendom med virkning fra 1. november 2015, heter det i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen ble Salto lagt ut for salg i januar i år, og har fått en rekke tilbud de har takket nei til.

– Det har vært stor interesse for selskapet, både lokalt og internasjonalt. Under prosessen kom det inn en rekke attraktive bud fra velkjente investorer, også på nivåer over prisforventningen, skriver Schage Eiendom i pressemeldingen.

Spennende selskap

Ifølge pressemeldingen er Salto et av de største kjøpesenterselskapene i Norge, med 19 eiendommer fordelt på 307.000 kvadratmeter og en forventet butikkomsetning på 6,1 milliarder kroner i 2015.

– Salto Eiendom er et spennende selskap med en fantastisk historie. Selskapet har bygget verdier hvert eneste år, og fremstår i dag som et komplett kjøpesenterselskap, med en spennende portefølje av mellomstore sentre, som gjerne er nummer en i sine respektive markedsområder. Vi mener det vil være tydelige synergier i å knytte selskapet enda tettere til Schage Eiendom, sier Egil Svoren, adm. direktør i Schage Eiendom.

Direktørskifte

I forbindelse med Schages overtakelse av Salto, slutter Arne Vannebo (49) som administrerende direktør og erstattes av Petter Falkgård Andersen (43) fra Schage Eiendom.

– Vi takker Arne Vannebo for hans store innsats og enorme betydning for Salto siden starten i 2006. Vi overtar et meget veldrevet selskap, mye takket være Arne og hans oppbygging av Salto til et ledende eiendomsselskap i kjøpesenter-bransjen i Norge. Petter Falkgård Andersen kjenner Salto og organisasjonen usedvanlig godt og det er naturlig at han trer inn som administrerende direktør når Schage Eiendom overtar selskapet, sier Egil Svoren.