Sortland teater hviler ikke på laurbærene. Etter knallsukessen med Gjøkeredet i juni, setter de straks i gang med forbredelsene til en ny forestilling. Denne gangen er det stykket Kalenderpikene som skal settes opp. Teaterstykket er basert på filmen ved samme navn fra 2003, som ble omgjort til teaterstykke i 2008.

Nakenkalender

Stykket forteller historien om en gruppe kvinner som bestemmer seg for å lage en nakenkalender for å samle inn penger til kreftavdelingen på lokalsykehuset.

– Stykket har mange spennende elementer som vi synes er tiltaltende. Det er en fin historie som spiller på veldig mye, inkludert sorg, glede og humor, forteller leder i Sortland teater Liv-Harriet Kolve, og legger til at teateret får hjelp fra sceneinstruktørordningen i Nordland fylke.

Lettkledde scener

Kalenderpikene har premiere 4. februar, men øvingene tar til om ikke lenge. For å få stykket på beina, har teaterlaget behov for flere kvinnelige skuespillere.

– Vi trenger til sammen ni kvinner. I utgangspunktet er vi på utkik etter voksne kvinner, fra 35 år og oppover. Men dersom det er 18 åringer som ser ut som de er 60 år, så er de hjertelig velkomne, sier leder i Sortland teaterlag, Liv Harriet Kolve.

Audition finner sted allerede førstkommende torsdag, i gammelkinoens lokaler i Sortland. Det er ønskelig at personer fra revy og teatermiljøet i hele regionen, melder seg. Som tittelen tilsier, blir det noen lettkledde scener i stykket.

– En må tørre å by litt på seg selv, som i dette tilfellet blir å kle av seg. Men samtidig skal ikke dette være porno. Det skal være estetisk og vakkert, understreker Kolve.

Mye humor

Noe som det kommer til å bli mye av i stykket, ifølge Kolve, er humor.

– Selv om det blir mye alvor, er det også veldig mye humor og komikk i Kalenderpikene. Det blir også noen lokale varianter, som for eksempel slåsskamp mellom lokale husforeninger, humrer teaterlederen.

Selv om behovet er størst for kvinnner i forbindelse med oppsettingen, er det også mannlige roller som skal bekles.

– Vi trenger tre menn, og selv om de er voksne i stykket, har det mindre å si hvilken alder skuespillerne har, sier hun.

Personer bak scenen

Det er også behov for personer bak scenen, enten det er snakk om personer i sminken, sufflør, tekniske personell eller inspienter.

– Vi trenger mye folk også bak scenen. Det er beste er at vi slipper å kjøpe inn tjenester. Dette er en fin mulighet for de som er interessert i teater eller bare har lyst til å lære mer, understreker Kolve.

Det er ikke bare øvinger og pugging av tekst som står i sentrum, i forbindelse med stykket. Menneskelig utvikling er også en vesentlig del av prosessen.

– Dette er en prosess det man blir kjent både med seg selv og andre, noe som er veldig givende, sier Sally Nord, som sitter i styret i Sortland teater.

Forventninger

Med tanke på at Gjøkeredet ble en stor suksess, er det nok mange som har store forventninger til at Kalenderpikene også blir en solid forestilling. Teatergjengen frykter likevel ikke forventningspresset.

– At folk forventer noe av oss er bare bra, for vi vil jo levere. Målet vårt er at Kalenderpikene skal bli like bra som Gjøkeredet, slår Liv Harriet Kolve fast.

Dersom du har lyst til å være med, enten på eller bak scenen, kan du ta kontakt med Liv-Harriet Kolve og Sortland teaterlag.