Sortland Jazzfestival nærmer seg. I år har festivalen et uttalt mål om å gi jazz til barna i regionen.- Satsingen på barn og unge er stor også på årets festival blant annet takket være støtte fra Sparebank1 sitt gavefond. Det er duket for opplevelsesrike dager under festivalen. I samarbeid med «den kulturelle skolesekken» er alle barnehage og skolebarn i Sortland invitert til gratiskonserter på dagtid. Og i samarbeid med Nordland fylkeskommune gir vi  ungdommer mellom 13-19 år rabatt på billetter til alle konserter på kveldstid under festivalen, heter det i ei pressemelding fra festivalen.

RSP

Noen av høydepunktene i gratistilbudet nevnes.

- Mange ungdommer vil se fram til en opptreden fredag 25 .september med rapperen RSP og rytmemakeren Thomax. Patrick Bottolfsen ,mest kjent under artistnavnet RSP, er en  rapper fra Harstad. RSP er medlem i rap-gruppen Kompani 69 fra samme sted. Han er kjent for sin intensive stil, og lett gjenkjennelige stemmebruk. DJ Thomax er fra Bodø, og har samarbeidet med RSP i flere år.

Etter den tradisjonsrike gateparaden, er åpningskonserten på festivalen onsdag 23. september.

- « Meg og Kammeraten Min» er første konsert ut. Det er Martin Hagfors som er «Meg» og Erik Johannessen som er «kammeraten» .Erik innfører instrumentet grønn-plasttrombone i Ostepop og bidrar ellers på elektrisk Glockenspiel, perkusjon, piano og på vokal.

Barnekor

- Torsdag 24 .september står et barnekor fra Lamarka skole på scenen for å fremføre sanger fra Astrid Lindgrens fantastiske fortellinger om Emil I Lønnberget, Barna i Bakkebygrenda og Pippi Långstrømpe. Og koret  har med seg legenden Georg Riedel på bass  og hans datter Sarah Riedel på vokal sammen med kjente norske musikere. Georg Riedel  har skrevet musikken til de kjente og kjære sangene, hevdes det.

- Og det er enda en liten konsertperle på gang: Astrid Pedersen, Simen Vangen og Oddmund Finnseth gir oss de beste brasilianske musikkperlene i en egen barnekonsert. Sortland jazzfestival ønsker alle barn og unge velkommen på konsert!