Kommende fredag skal sortlandsgutten Eilif Hallingstad Finnseth opptre i norske Talenter, som solo trommeslager.

– Det var en veldig morsom opplevelse, sier Finnseth til VOL.

Opptaket som blir vist i fredagens sending er for lengst innspilt, noe som fant sted i Trondheim i april. I motsetning til mange andre som deltar i talentprogrammet, sendte ikke 18-åringen inn søknad. Han ble nærmest headhuntet.

– Jeg ble ringt opp av Norske Talenter, som hadde sett meg spille trommer under Ungdommens Kulturmønstring. De syntes at det var bra og spurte om jeg ville være med i konkurransen, forteller han.

Bare improvisasjon

Selv om det unge musikktalentet hadde forberedt seg mentalt til konkurransen i lang tid, hadde han likevel ingen ide om hva han eksakt skulle spille før han satt i gang.

– Jeg hadde ikke planlagt noe, så jeg begynte bare å improvisere. Alt ble til der og da, sier han.

Hallingstad Finnseth lot seg ikke affisere av juryen, som besto av et knippe veteraner innenfor norsk underholdning, inkludert Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo og Linn Skåber, i tillegg til Suleman Malik, som vant Norske Talenter sammen med dansegruppen Quick, i 2009.

Hemmelig utfall

Hallingstad Finnseth kan selvsagt ikke røpe hvordan det gikk på audtion i Trondheim, eller hvilke ambisjoner han har i forbindelse med talentkonkurransen. Hans generelle ambisjoner for sin trommefremtid, kan han derimot si noe om.

– Jeg vil nå så langt som mulig med mitt instrument, slår Eilif Hallingstad Finnseth fast.

Årets sesong av Norske Talenter, blir den sjuende i rekken. Fjorårets sesong ble vunnet av den unge sangfuglen, Angelina Jordan.