For samtidig som brannvesenet treger ny brannstasjon trenger også ambulansetjenesten til Nordlandssykehuset lokasjon for sin ambulansetjeneste på Sortland. I forbindelse med dette sendte Sortland kommune et brev til NLSH 11. august i år. I brevet spurte kommunen om NLSH sine planer for lokalisering i fremtiden.

- Vi viser til tidligere samtaler, korrespondanse og samarbeid om å utrede muligheter for åsamlokalisere nye lokaler for ambulansetjenesten i Sortland sammen med vår planlagtenyetablering av brannstasjon. Slik vi oppfatter situasjonen og Nordlandssykehusets planer, erdet ikke lengre ønskelig å gjennomføre en slik samlokalisering da det planleggesambulansestasjon noe utenfor Sortland sentrum, skrev Torgeir Tobiassen fagleder i ubygging i Sortland kommune til NLSH. I brevet skrev han også at NLSH måtte gi beskjed om de var interessert i en samlokaliserin likevel.

Noen få dager senere kom det et brev i retur til Sortland kommune fra Otto Larsen, forvaltningsleder i forvaltning og utvikling i NLSH. Han skrev at de ikke hadde planer om å bygge egen lokalitet og at de forsatt var interessert i en samlokalisering med branntjenesten i Sortland.

Ifølge Bladet Vesterålen er en avtale mellom NLSH og Sortland kommune for en felles blålystasjon ikke langt unna.

Anskaffelsen av blålysstasjon vil legges ut av Sortland kommune som et offentlig-privat samarbeidsprosjekt, der aktuelle tilbydere må komme med tilbud om å leie lokalene til Sortland kommune – og Nordlandssykehuset – i 25 år, hevder BLV.