– Jeg vet ikke hvem hun er, men hun er altfor ung til å være ordfører. En ordfører må være eldre, slår Erling Kristiansen fast.

Han var en av flere engasjerte personer som VOL snakket med da vi ville finne ut hvor godt folk i Sortland kjenner ansiktet til byens ordførerkandidater, basert på fotografier.

Selv om Kristiansen ikke klarte å identifisere bildet av Venstres 23 år gamle ordførerkandidat, Ingvild Oline Krey, kjente han igjen Kristelig Folkepartis kandidat, Egil Hitland.

– Jeg husker ikke navnet, men jeg vet at han er djevelsk god til å synge, slår Kristiansen fast.

– Han ser ut som en kunstner

Ole Martin Andreassen var en anelse i tvil om at han skulle være med på VOLs uoffsielle politikergjettelek. Men da han fikk se bilde av Rødts ordførerkandidat, følte han seg rimelig sikker på fasiten.

– Han ser ut som en kunstner. Er det ikke han Elvenes?

– Nei. Det er det ikke. Det er Christoffer Ellingsen fra Rødt.

– Å ja. Han kjenner jeg ikke. Jeg synes ikke han likner på politiker, sier Andreassen.

Hadde oversikt

Jarle Olsen, derimot, visste hvem de fleste politikerne var.

– Han vet jeg godt hvem er. Det er Ellingsen fra Rødt. Og personen på det bildet, er han som er lærer på Kleiva, sier han, og sikter til Egil Hitland.

– Følger du godt med på politikk?

– Nja, ikke inngående, men litt følger jeg selvsagt med, sier han.

-Jeg aner ikke hvem hun er

På Skibsgården Senter, traff vi Olav Tuftene, som bor på Andenes. Han syntes det var utfordrende å identifisere de ulike ansiktene, inkludert Sortlands nåværende ordfører, Grete Ellingsen.

– Hun heller aner jeg ikke hvem er.

– Det er en politiker. Hvilke parti tror du hun tilhører?

– Sosialistisk Venstreparti. Det er noe med fargene på sjalet, jeg vet ikke.

– Det er Grete Ellingsen. Hun er ordfører i Sortland og Høyres ordførerkandidat.

– Henne har jeg aldri hørt om. Jeg følger ikke så godt med på politikken i Sortland skjønner du, sier han, mens familien hans står i bakgrunnen og smiler oppgitt over at han ikke dro kjensel på den profilerte Høyre-politikeren.