E-Type var en av Skandinavias største eurodanceartister første halvdel av 90-tallet. Når han går på scenen under «Back To The 90s» om en måneds tid, håper arrangør Rudi Hansen at det blir en suksess. Da er det nemlig stor sjanse for at det blir starten på en årlig eurodance-festival i Sortland.

– Går det bra kan det hende at vi prøver å utvide med flere artister neste år. Eurodance-sjangeren er populær i Vesterålen, noe vi ønsker å dra nytte av, forteller han. Hansen har en drøm om å skape en festival som kan bli et merkenavn på sikt.

– Det vil være en lang prosess. Vi er helt i startgropa nå, men skal man lykkes er det viktig å «svømme litt», sier han.

Den foreløpige interessen for konserten er det i alle fall ikke noe å si på. Ifølge Hansen er en god del av billettene solgt.

– Per i dag ser det i alle fall lovende ut, og jeg har tro på at vi skal selge unna mesteparten av billettene understreker Hansen.

Ikke fullt

Konserten finner sted i Samfunnssalen, som ifølge brannforskriftene har plass til 900 personer. Så mange blir det neppe under «Back To The 90s».

– Vi kommer til å kjøre en VIP-avdeling for de som er villige til å betale litt mer. Da trenger vi ekstra plass. Totalt kommer vi til å selge rundt 700 billetter, spår Hansen.

Utfordringer

Eurodancesjangeren hadde sin storhetstid på 90-tallet. Selv om mange av artistene fra den gangen fortsatt turnerer og holder konserter, er det slett ikke alle som er på høyden.

Hansen innrømmer at det kan bli utfordendre å finne stjerner som holder godt nok nivå i årene som kommer.

– Jeg har sett mange av artistene live og føler jeg har god oversikt. Enkelte av dem er bare en skygge av seg selv, men noen leverer fortsatt. E-Type er blant dem. Dessuten er det et spørsmål om pris. Skal du ha de beste, må du betale mer. Vi skulle gjerne hatt Scooter, for å si det sånn, men det for kostbart, sier Hansen.

«Myremusikk»

«Back To The Nineties» er i regi av Beatmix Lyd & Lys, og Stasjonen Bar og går av stabelen 24. oktober.

I tillegg til E-Type spiller også DJ Ray, DJ Sprite og DJ Eivind og DJ Glenn Fuglevik.

– Vi gleder oss. Det kommer til å bli en 90-tallsklubbkveld, til «Myre-musikk», slår Rudi Hansen fast.

Stjerne

E-Type, som egentlig heter Bosse Martin Erik Eriksson, slo gjennom i 1994 med albumet «Made in Sweden» og var ellers en av Skandinavias og Europas største danceartister på 90-tallet. Blant de mest kjente låtene var blant annet «Set The World On Fire» og «This Is The Way».

I år 2000 fremførte E-Type den offisielle EM-låten, «Campione 2000».

Han har også deltatt på den svenske Melodifestivalen.