Den kjentestoravisa Daily Mirror har Sortland på sin ti på topp-liste overbeste steder å feire inngangen til 2013. Sortland og Vesterålen harhavnet i eksklusivt selskap med blant andre Edinburgh, egyptiskeLuxor og Andalucia i Spania i Daily Mirrors kåring av de bestestedene å feire nyttår.

Vesterålen "i Lofoten"

New Year`s Eve Top 10 New Year`s Eve breaks: The best places to party at home and abroad er tittelen påartikkelen hvor nyttårsfeiring i vårt distrikt nevnes som punkt ni.Storavisen virker imidlertid ikke å være helt bevandret ilokalgeografien og kaller området for Lofoten. «For en nyttårsaftenmed høy wow-faktor bør du reise til Lofoten-regionen i Norge for ensjanse til å oppleve det berømte nordlyset. Barna vil elske åbesøke en tradisjonell sameleir og møte en flokk med elskeligereinsdyr, oppleve hundespann eller dra på hvalsafari med båt,»skriver avisen og henviser til en femdagers pakketur i Vesterålenmed reiseselskapet The Mighty Fine Company.

Arktisk herremåltid

«Nyttårsaftentilbringes sammen og det vil bli servert et arktisk herremåltid medbåde fyrverkeri og champagne på topprestaurant», heter det i DailyMirrors omtale. Turen går fra Gatwick til Evenes 28. desember oginkluderer ifølge avisen fire overnattinger på Sortland Hotell. Deter forøvrig ikke første gang Sortland trekkes fram avinternasjonale tidsskrifter som det perfekte sted for å feirenyttårsaften. Høsten 1999 ble blåbyen Sortland nevnt i en franskstoravis som et av verdens hotteste sted for å feire inngangen til2000. Begrunnelsen var at byen skulle bli malt blå, og leserne bleoppfordret til å ta med seg blåmaling på turen.