Elevene i fjerde klasse på Strand skole er med på etspennende utviklingsarbeid. De er prøvelyttere for et manus til en barneboksom  skribent Beate Heide har skrevet.

–Manuset er en barnebok for 10-12 åringer og har røtter tilbake til Vikingtiden.Det ble skrevet under et utveksklingsopphold på Island i 2008. Nå har jegbestemt at det skal bli en lydbok., forteller forfatteren i en pressemelding.

Elevene får høre ett kapittel hver dag. Etter at kapitlet erlest, snakker de om innholdet, før hverelev tegner en tegning av det de har bitt seg merke i.

-Arbeidet blir tatt opp med en digital opptaker slik atkommentarer fra ungene kan komme med i lydboka, sier Heide, som er imponertover flotte tegninger, og ikke minst hva ungene husker dagen etter.- Vibegynner hver lesestund med å repetere hva som har skjedd til nå i manuset.

Det er meningen at elevene både skal tegne forsiden tillydboka, og legge navn på den. De skal også være med på lanseringen.

-Dette er et prosjekt som passer med både læreplanmålene ogslik vi tenker på å jobbe utadrettet på skolen, sier rektor Per Åge Krekling. Foresatteer informert og har gitt samtykke til at elevene taes opp på lyd, bilde ogfoto.