NRK-båten til kai på Sortland.

NRKs sommerbåt MS Sjøkurs - gamle Ragnvald Jarl - går denne sommeren langs kysten for å lage sommer-tv hver kveld på NRK.

- God, gammeldags dugnadsånd preger NRK-båten som i løpet av sju uker skal gå strekningen Oslo - Kirkenes og nesten uavbrutt skildre seilasen på nett, radio og tv, skriver NRK om seilasen på nrk.no.

13. juli var skipet innom Henningsvær, og lagde programmet som vi så på NRK lørdag kveld. Men som ruta langs leia viser, så gjør ikke den gamle hurtigrutebåten noen offisielle stopp eller programinnslag fra hurtigrutas fødested, Vesterålen - les ruta her!

Neste offisielle stoppested er på Husøy i Senja i dag tirsdag 16. juli, hvor Sjøkurs ankommer i formiddag.

Men natt til tirsdag var MS Sjøkurs som snarest innom Vesterålen. Skipet la til kai i natt mens vi andre sov, og lå til kai en liten tid.

Ifølge vår mann på stedet fikk de med seg en smakfull souvenir, men ikke fra Vesterålen; Verdens beste kake fra Kvæfjord ble observert på vei ombord i et stort antall. Før båten altså forlot Vesterålen igjen.

Skipet skal mot Kirkenes og ankommer der 20. juli, før det snur og går i retur. Ei heller på retur får Richard Withs rike besøk av Sjøkurs - her er det ingen stoppesteder mellom Tromsø og Bodø.