De reiser landet rundt for å mobilisere stemmer før valget, og ankomSortland stilfullt i turnébuss.

For kanskje er det viktigere enn noen gang for SV-politikerne å mobiliserevelgere.

SV våknet før helga til tidenes verste måling for partiet, med rekordlave2,5 prosent oppslutning i en måling utført for NRK. Blir valgresultatet detsamme, kan Oslos representant Heikki Holmås risikere og sitte som eneste SVer påtinget til høsten.

Og nettopp utviklingsminister Holmås inntok grilla fiskekaker iBjørklundparken på Sortland søndag formiddag, sammen med Marius MeisfjordJøsevold - partiets førstekandidat i Nordland og lokale SVere.

- Grunnleggende feil

- Frykter du å bli sittende som alene SVer på tinget til høsten?- Nei, det har jeg ingen planer om, sier Holmås til VOL og svarer at målingenei Nord-Norge derimot har vært oppløftende.

En meningsmåling utført for Nordlys i forrige uke, viste godt overseks prosent oppsutning for SV i de nordligste fylkene.

- Jeg er ved godt mot, men er bekymret for at Nordland skal ende opp med enren oljebenk, og en ren EU-benk på tinget. Dette er langt fra folkemeningen,sier Jøsevold.

- Jeg og Heikki representerer de to fylkene i Norge som har sterkestSV-tradisjon. SV har et veldig positivt syn på utviklingen i Nord-Norge. Mennår Høyre-ordførerne i Vesterålen går sammen og krever at Erna skal forbytigging, da er noe grunnleggende feil, sier Jøsevold og henviser til forrigeukes ordførerkrav tilledelsen i Høyre.

- Det ordførerne burde være bekymret for er kommuneøkonomien i enHøyre-regjering, mener Holmås.

Garantist mot olje

SV har flagget oljesaken høyt, og selv mener de at de er den sikrestegarantien for et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

- SV svikter aldri Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Holmås og antyder atei regjering som åpner opp områdene for oljevirksomhet - ikke er ei regjeringSV sitter i.

Jøsevold sier han er mektig lei av elendighetsbeskrivelsene av fylket,som spesielt dukker opp i forbindelse med oljedebatten.

- Jeg aksepterer ikke elendighetsbeskrivelsene som for eksempel LoVe PetrosØrjan Robertsen leverer. Folk i Nordland tjener penger, bedrifter tjenerpenger, det er økning i folketallet og fremtidsoptimisme, sier Jøsevold.

- Folk som er opptatt av å stoppe oljeutvinninga må sørge for at deresstemmer blir hørt i Oslo og på Stortinget, og da må de gi sin stemme til Marius- og ikke til oljebenken, sier Holmås.

Pris til Øystein

På sin valgkampturné deler SV-politikerne ut en solsikke på hvert stoppestedtil en person som betyr noe ekstra for lokalsamfunnet. På Sortland gikk blomstrentil Øystein Bjørstad Lindbeck.

- Han er en pådriver i prosjektet Youth in Action og er viktig forkulturlivet på Sortland som arrangør av blant annet Blablafestivalen ogSortland Jazzfestival, sa Jøsevold og Holmås før de gav sortlendingen envelfortjent blomster.