Han ante lite der han satt på fremste rad i Sortland kino med samtlige ordførere i Vesterålen ved sin side.

Kulturkjempen og kulturgartner Erik Bugge har i 30 år vært daglig leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, og har trolig gjort mer for kunst og kultur i regionen enn noen andre. Han er arkitekten bak kultursamarbeidet som går på tvers av kommunegrensene i regionen, og som omfatter Bokbussen, Laterna Magica, sceneinstruktørordningen,Vesterålen friluftsråd og  Tilbakestrøm - blant annet.

Tirsdag kveld var det invitert til forestilling i kinoen. Bugge trodde han overvar nye sprell fra regionens dyktige tilbakestrømmere, flere av dem nå hjemflyttet. På scenen imponerte de i tur og orden - musikere og kulturarbeidere som har vært en del av Tilbakestrøm-prosjektet Bugge selv har vært med og jobbet frem. Hugo Hilde, Din Freundin, Julie Willumsen, Iris Koch Mikalsen og Håkon Kristiansen, Anne Margrethe Albertsen, Frid Halmøy og barna Mikkel og Maja Bugge.

Ikke før forestillingen gikk mot slutten og Andøy-ordfører og leder av kulturutvalget i regionen, Jonni Solsvik, tok ordet - ble det avslørt at hele kvelden var stelt i stand til ære for Erik Bugge.

På vegne av kongen delte Solsvik nemlig ut Kongens fortjenstmedalje til en mildt sagt overrasket Bugge, for hans innsats for kulturen i Vesterålen gjennom 30 år.

Kongens fortjenstmedalje henger høyt, og deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

- Dette er det største lureriet jeg noen gang har vært med på. Jeg ante ingenting, selv ikke da Eva ba meg kle meg litt mer ordentlig. Dette er overveldende. Jeg har hatt og har den morsomste kulturjobben i Nord-Norge, sa en rundlurt Bugge.

SE VIDEO FRA UTDELINGEN OVER.