Sommerferien ble innledet med talentleir i regi av Norges Fotballforbund i Porsgrunn. - Jeg føler jeg fikk vist meg frem. Tilbakemeldingene var også gode, sier Fredrik som er en av landets beste målvakter på sitt alderstrinn. Det var kvaliteten mellom stengene som førte til at 16-åringen fikk en ny sjanse på talentleiren som er forbeholdt landslagsaktuelle spillere. Norum var også med på tilsvarende tiltak i fjor. 1999-modellen fikk da beskjed om at han ikke er langt unna landslagsplass. Det har gitt tenåringen motivasjon til å stå på videre.

Store valg foran seg

Fredrik legger ikke skjul på at han har ambisjoner på fotballbanen. Talentet er det heller ikke noe i veien med. Men det er ikke nok med talent for de som ønsker å nå langt. Den lokale kretslagsspilleren er klar over at det må gjøres mange tøffe valg de neste årene for å nå målene han har satt seg. Fredrik har valgt å flytte på seg for å få en mest mulig optimalisert treningshverdag. Rett etter skoleslutt sendte han flyttelasset til Bodø.

Spiller for Glimt

- Jeg har fått god oppfølging og hatt det bra i Sortland. Treningsmiljøet har bidratt til at jeg har kommet så langt som jeg har gjort. Samtidig føler jeg at det vil være riktig av meg å gå til Bodø/Glimt så lenge de har tilbudt meg kontrakt og oppfølging, sier Fredrik. Han benytter i disse dager ut Sortland-drakta til fordel for den gule som Glimt benytter. Norum får etter all sannsynlighet sin offisielle Glimt-debut i forbindelse med Norsk Toppfotballs G 16-turnering for eliteserieklubbene senere i måneden. De neste dagene skal Fredrik og hans nye lagkamerater forberede seg til den turneringen. Det blir en og to daglige treningsøkter med tanke på at de skal være best mulig rustet til møtet med Rosenborg og andre toppklubber.

Fikk mye ros

- Hvordan vil du oppsummere din innsats i forbindelse med talentleiren? - Jeg syntes det gikk greit, selv om det kunne ha gått bedre. Det var ikke så mange rene keeperøkter i år som da jeg var med på tilsvarende tiltak i fjor. Det var litt skuffende. Men det er inspirerende å få trene sammen med de beste på mitt alderstrinn. Spesielt når du ser og får tilbakemeldinger om at det ikke er så mye som skiller oss, sier Fredrik. - Fredrik har mange kvaliteter til å være så ung. Han er et spennende keeperemne og har potensial til å nå langt. Det er mye opp til han selv.

Norum må i likhet med andre som var med på talentleiren i Porsgrunn, være villig til å ta de rette valgene for å fortsette den fine utviklingskurven. Det handler i bunn og grunn om å være villig til å legge ned den treningsjobben som er nødvendig for å ta nye steg.

- De som når lengst er flinke til å ta de rette valgene. Pluss at de er både heldige og dyktige i forhold til skader, sier Børje Sørensen. Han er spillerutvikler i Hålogaland Fotballkrets. Sørensen har fulgt Fredrik Norum tett etter at han kom inn i kretslagssystemet. Ballstadværingen så også Fredrik i aksjon i Porsgrunn. Forbundstreneren var fornøyd med det han så av det lokale innslaget da Norum brynte seg på kremen av norske tenåringer.