Under oppkjøringen i konkurransen for å få VG-lista til Sortland, erklærte ordfører Grete Ellingsen at byen ville skifte navn til #VGlistatilsortland på konsertdagen. Nå blir barn fra hele byen invitert til å male veiskiltene som skal brukes på dagen. Arrangementet arrangeres for barn i alderen 5-12 år imorgen fra klokken 5-8 i Kunstnernes hus.

- Det største skiltet kommer til å være 11 meter langt og 2 meter høyt, dette skal vi henge opp utenfor kulturfabrikken på konsertdagen, forteller Elin Rindahl Steiro, som arrangerer maleverkstedet.

Skiltene vil bli produsert på store blå treplater som skal henges over veiskiltene som til vanlig markerer Sortland.

- Ungene kommer til å få nesten frie tøyler på hva de vil male, det kommer til å bli motiver som relaterer seg til Sortland, og forventningene til VG-listekonserten, fortsetter Steiro.

Blåbypaletten

Skiltfabrikken har blitt sponset med interiørmaling fra alle malerforretningene på Sortland. fargene som er valgt er de samme som i Bjørn Elvenes sin Blåbypalett.

- Skiltene kommer til å passe herlig inn i bybildet, og vil bli et kjempeflott innslag som vil bli vist fram på konsertdagen for alle tilreisende, sier Steiro.

Trenger voksne

Det har vært kjempestor interesse for arrangementet som viderefører det store engasjementet for VG-listekonserten. Ifølge Steiro trengs det også frivillige voksne som vil være med å passe på mens barna maler imorgen.

- Vi venter mange barn til arrangementet, og trenger derfor voksne som kan passe på mens barna maler skiltene, fortsetter arrangøren. - Vi gleder oss til å kunne skilte med sterkt ungt engasjement her på Sortland, ler hun.