Vesterålsbandet TooRaLoo spiller fredag på naustet i Sigerfjorden, og på lørdag spiller de også i Bø under reginedagene.

- På fredagen vil vi holde den tradisjonelle sommerfesten for fjerde året på rad, det har vært en stor suksess hvert år tidligere. Vi har vanligvis holdt det som en hyggelig utekonsert på kaia i midnattssola, forteller Geir Remen som er vokalist i bandet.

Ifølge ham har sommerfesten vanligvis vært preget av livlig stemning, mye folk og bra vær. Remen får antakelig rett i sine antakelser, yr melder i skrivende stund om 18 grader og sol på fredagskvelden i Sigerfjorden.

Sammensatt gruppe.

Bandet startet i 2004 som et prosjekt som i hovedsak fremførte irsk og skotsk tradisjonell folkemusikk. Ifølge Remen har bandet fortsatt å holde på særpreget, men har videreutviklet uttrykket mye.

- Kjernestoffet er fortsatt til stede, men vi har via nye medlemmer fått inn mye inspirasjon fra andre stiler, og i tillegg har jeg begynt å skrive egne tekster til flere av melodiene.

Han nevner blant annet fiolinmusikeren Leif Egil Barth som har bidratt med å flette inn mye skandinavisk folkemusikk, som har blitt rocket opp i bandet. I tillegg blandes det også inn jazzelementer via saksofonisten Tim Chalman, og hardere rock-elementer fra perkusjonisten Tor-Håkon Gabrielsen.

- Men vi passer på så Tor-Håkon ikke slår for hardt, ler Remen.

Fra Irland til Bø.

På lørdag treffer bandet et helt nytt publikum for første gang. De skal namlig ha sin første konsert noensinne i Bø.

- Det er merkverdig, vi har spilt på de ller fleste steder i Vesterålen, og turnert Lofoten, Troms og til og med Irland, men vi har aldri hatt en konsert i Bø, reflekterer Remen.

Bandet kommer til å spille avslutningskonserten på Reginedagene i bø, og lover et flott dansearrangement for alle fremmøtte.

Albumet kommer snart.

Remen forteller videre at bandet har mange prosjekter klare for tiden fremover. Men øverst på listen står albuminnspilling. De har fra før av spilt inn en EP med til sammen fire låter på, men håper nå å få ferdig et større produkt.

- Vi har planlagt å starte innspillingen i løpet av året, da skal vi inn i Tidsmaskinen Studio på Stokmarknes, og spille inn minst ti låter med Jens Sundbø, fortsetter vokalisten.

Studioet er kjent for å bruke originalt innspillingsutstyr fra 60-tallet. flere av enhetene er de eksakt samme som Beatles brukte i Abbey Road Studios.

I tillegg har bandet også planer om å gjøre opptak av et prosjekt med Sortland Korforening.

- Det blir et prosjekt som antakelig gjennomføres i desember sier Remen.