Hunden Diesel, som var kommet bort fra eierne, ble funnet og tatt hånd om av Anette, som var på nattevakt i Lamarka.

- Han så veldig sliten og sulten ut, så jeg tok han med hjem da jeg var ferdig på vakta. Han sovna med en gang, sier hun til VOL.

Etter mange tips fra VOL-leserne, kommer hunden nå hjem igjen. Det var Katrine Haug Pettersen som fant en hund i Karlsvei på Sortland fredags kveld. Han var bortkommen, men snill og rolig.

- Det så ut til at han hadde lyst til å komme seg hjem, sa Katrine til VOL.

Familien som eier Diesel hadde lett etter hunden helt siden den slet seg løs fra båndet sitt fredag, og hun håpet folk som ser den vil ta vare på den og ta kontakt, ifølge mamma May Lindgren.

- Han er veldig snill og kontaktsøkende. De to barna mine har sykla Sortland rundt for å lete, men det er jo ikke så lett når vi ikke vet hvilken retninga han har tatt, sa May fortvila.

Nå er hun og barna glad for å få Diesel hjem igjen.

Katrine Haug Pettersen tok vare på hunden i flere timer fredags kveld, men måtte til slutt slippe den løs. Hverken hun eller politiet hadde mulighet til å ta hånd om hunden.

Etter oppfordring fra politiet i går tok Katrine kontakt med media, og håper at eierne og hunden finner hverandre. Politiet skriver også om hunden på twitter: Mørk hund, mulig blandingsrase går løs i Sortland sentrum.

- Jeg vet dessverre ikke hvor den er nå, men håper den finner hjem, sa Katrine.