Lot seg begeistre av "By X"

Bandet har allerede latt seg imponere over det store engasjementet som var i Sortland i forkant av By X konkurransen, og sa klart fra til VG-lista om at de hadde et ønske om å få være med til Sortland på turneen.

- Det var utrolig gøy å se at så mange unge aktiviserte for å få til denne konserten på et lite sted som Sortland, dette viser hvor sterkt musikk engasjerer mennesker i hverdagen, og jeg gleder meg personlig veldig mye til å vise fram musikken for alle menneskene i morgen, sier Peter Michelsen som spiller gitar i bandet, og fortsetter - Da vi ble spurt om hvilke av konsertstedene vi ville besøke, var vi allerede krystallklare på at Sortland var det viktigste stedet å spille for oss.

Den store etterpåfesten

Dette er også grunnen til at Donkeyboy ønsker å spille klubbkonserten som arrangeres senere på kvelden i morgen.

- Vg-liste sett blir veldig kompakte, og de fleste artistene får bare tid til å spille 2-3 sanger, det blir mer som en stor happening enn en vanlig konsert. Derfor spiller vi en fullblods donkeyboy-konsert senere på kvelden, forteller gitaristen.

Vil spille oftere i Nord-Norge

Bandet har flere ganger tidligere besøkt Nord-Norge på sine turneer, og har både spilt i Bodø, Mo i Rana og i Svolvær.

- Men det er veldig vanskelig å turnere i Nord-Norge, det er så lange avstander der oppe at det blir for dyrt å kjøre rundt i en turnebuss eller fly alle stedene, forteller han og tilføyer: - Men vi skulle gjerne spilt der oppe mye oftere, nordnorske publikummere er helt fantastiske, og vi gleder oss veldig til å treffe alle i morgen.

Vil få publikum til å  smile

Donkeyboy har rykte på seg som et stort liveband som alltid fenger publikum med sine mange radiohits.

- Det viktigste på en konsert for oss i donkeyboy, er å få alle menneskene i publikummet til å smile, det blir alltid fin stemning og mye feelgood, og da føler vi at vi har gjort jobben vår, forklarer gitaristen.

Donkeyboys musikk beskrives av mange som retro-fresh popmusikk, med klare nikk mot tidligere pop-eraer.

- Vi spiller elektronisk popmusikk, som er sterkt inspirert av 80-tallet. På den tida var lydbildet styrt av mye synther og et veldig sterkt melodifokus i musikken,  A-ha er et veldig typisk eksempel på dette. Vi lar oss også inspirere mye av Tom Petty og band som Alphaville, oppramser Michelsen.

Donkeyboy er for øyeblikket i full turnémodus.

- Sommeren har vært veldig god for oss i Donkeyboy, vi har spilt mye rundt i Skandinavia på forskjellige festivaler, og gjort en god del promoteringsarbeid, forteller Drammensmannen. Han har likevel fått tid til å nyte ferie mellom slagene. - Vi var nettopp på Sørlandet og nøt ferie med familie, det var godt å få en pause fra det hektiske turnélivet, slik at vi nå kan komme enda sterkere tilbake.

Klare med nytt album

Han forteller videre at bandet snart er klare med nytt album. De vil slippe en singel mot sensommeren, og albumet vil sannsynligvis være klart til høsten.

- Vi har veldig mange låter klare nå, og er veldig gira på å få ut en god skive. Det viktigste for oss som band er å holde oss aktuelle med nye singler hele tiden som kan spilles på radioen.

Han har til sist noen tips til de lokale guttene i 68 Grader Nord som også vil opptre på samme scene i morgen:

- Det viktigste er å forberede seg veldig godt foran en jobb som dette. Man bør kunne låtene sine så godt at man slipper å tenke på noe annet når man står på scenen og bare kan kose seg, ikke bli usikre på noe tidspunkt, ellers er det bare å kjøre på, forteller han entusiastisk.