- Vi var her klokka halv ni, for å være sikre på at vi får stå helt foran ved scenekanten. Målet er å slippe inn i Golden circle, forteller Nann Sarandrat.

Sammen med venninen Linn-Karin Haugnes beregnet hun ekstra god tid med tanke på kveldens VG-lista-konsert, som starter klokken seks.

- Vi kom litt tidlig, men vi regner uansett med at det kommer mye folk etter hvert, og da er det greitt å være her, sier Haugnes.

Blant de mange artistene er det særlig et navn som de to jentene ser fram til å se live.

- Katastrofe. Det blir veldig bra, slår Sandra fast.

Lokal favoritt

For Elias Lagesen er det 68 grader nord det gjelder. Han hadde ikledt seg fargerik parykk og en plakat som på forsiden feirer de lokale heltene, mens den på side 2 hyllet Omar Bhatti.

- Det er de som er best, ja.

Rigger til

Ellers fremsto Sortland sentrum i formiddagstimene litt stille før stormen. Det rigges stort og smått, butikkene flytter varer ut i gata og en og annen nysgjerrig er frempå for å se hvordan byen skifter ham.

Securitasvakt Torbjørn Hagen hadde foreløpig lite å gjøre, men forventet at det fra lunstider ville sige inn godt med folk - og at selve trøkket kommer i firetida og utover.

Ser frem til folkehavet

Utenfor Skibsgården fant vi Astrid Miklegard og Mathilde Bang Nilsen på jobb for Bangs Bakeris provisoriske utekafè.

- Vi gleder oss og tror det blir en veldig bra dag. Vi skal jobbe hele dagen, men sitter såpass nært at vi regner med vi får med oss konserten, sier Astrid Miklegard.

- Hva ser du mest frem til?- Å se hvor mye folk vi klarer få i Sortland sentrum.