søndag 14.01 2018

Eirik Sivertsen om Andøya flystasjon:

– Oppsiktsvekkende hvis Høyre og Frp ikke slutter seg til ny gjennomgang nå

Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen er glad for at Høyre og Frp nå sier de ønsker gjennomgang av tallgrunnlaget for å flytte flybasen til Evenes. Han er også noe overrasket over at partiene går inn for dette.

Nordlandssykehuset:

Søker om landingsplass for helikoptre

Det er ennå ingen godkjent landingsplass for helikoptre ved sykehuset på Stokmarknes, men det vil Nordlandssykehuset HF gjøre noe med.

Uklart om Venstre nå vil stemme for eget Andøya-forslag

– Store diskusjoner om Andøya

– Hva regjeringen skal mene om Andøya flystasjon vil avhenge av resultatet av konseptvalgutredningen (KVU) som pågår, sier Venstres Ola Elvestuen. Han mener Venstre har fått et gjennomslag i riktig retning for Andøya flystasjon.

Senker makstakst for eiendomsskatten i erklæring:

– Regjeringa sier at man skal ta ned tjenesteytinga til folk

Regjeringa går i Jeløy-erklæringa inn for å senke makstaksten for eiendomsskatt med minimum to promille. Det er dårlige nyheter for Sortland, ifølge ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap).

Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja - enn så lenge

Regjeringen vil ikke åpne for petroleumsvirksomhet eller konsekvensutrede havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Natur og Ungdom jubler.

Jubel og skuffelse i Høyre

Høyre er jevnt over fornøyde med regjeringserklæringa. Beate Bø Nilsen er spesielt fornøyd med ny Andøya-gjennomgang.

Venstre går inn i regjering:

– Andøya er en vrien sak, uansett hvor vi lander

Nestleder Arne Ivar Mikalsen i Nordland Venstre er selv sikker i sin sak på at avgjørelse om å vrake Andøya som flybase er gal. Han spår bråk internt uansett hvor Venstre lander i saken, nå som de går inn i regjering med Høyre og Frp.

Høytidelig og artig med taekwondo

Det var mye moro og litt alvor da lokale taekwondo-klubber arrangerte Vesterålen Cup.

Reagerer på kommunalt «røykeforbud» på sin tomt

Kommunen ønsker ikke å ta over Rød- og Kvitbrygga, men frisk luft-sonene utenfor Kulturfabrikken gjelder også deres uteområder. Det reagerer Geir Abel Ellingsen på.

lørdag 13.01 2018

Både verdenskjent og lokal musikk på juniorkorpskonsert

Lørdag kveld ble juniorkorpsets årlige nyttårskonsert avholdt. Med litt hjelp fra gjestemusikere, klarte korpset å imponere med musikk fra noen av verdens mest kjente artister.

Eiendomsskatt på Myre:

Frykter at Sam lekeland må stenge dørene

Sam lekeland på Myre, som åpnet dørene høsten 2015, frykter nå at innføringen av eiendomsskatt gjør at de må stenge dørene for godt.

Stein-Håkon Eilertsen i NOF:

Tror flertallet snur i Andøya-saken

Stein-Håkon Eilertsen leder Norges Offisersforbund avd. Andøya. Tirsdag er han på plass for å delta i høringen på Stortinget.

Sortland IL-trener Steve Edvardsen:

– Vi har mista en del spillere, men kommer godt ut av det til slutt

Flere Sortland IL-spillere har slutta på laget, eller er usikre før denne sesongen. Likevel er trener Steve Edvardsen optimistisk før årets sesong.

Eiendomsskatt kan bli kroken på døra:

Frykter at Sam lekeland må stenge dørene

Sam lekeland på Myre, som åpnet dørene høsten 2015, frykter nå at innføringen av eiendomsskatt gjør at de må stenge dørene for godt.

fredag 12.01 2018

Omsetter for én milliard i året

Gregersen går over i ny stilling i SE-Gruppen:

Andreas (30) er ny daglig leder i Sortland Entreprenør

Sortland Entreprenør har fått ny daglig leder i lødingsværing Andreas Vollan Einejord. Tor-Halvard Gregersen går over i ny lederstilling i det nystarta selskapet SE Produksjon.

Tålmodigheten slutt overfor Cermaq:

– De har jaggu ikke fulgt opp sitt samfunnsansvar godt nok

Representanter for styret i Cermaq kommer til Øksnes 25. januar for å møte formannskapet. – De har jaggu ikke fulgt opp sitt samfunnsansvar godt nok i denne prosessen. De har satt mye på vent og skapt mye frustrasjon i en liten kommune som egentlig har gitt dem veldig mye, sa Hilde Hansen da formannskapet hadde møte fredag.

– Maktkamp forkledd som varsling

MENINGER: Oddmund Enoksen (Sortland SV) mener Trond Giske (Ap) har vært utsatt for en hekseprosess.