– Jeg har jobbet alene i to år og ønsket å komme til et sosialt miljø med flere kolleger. Å være alene som frisør er krevende og gjør at man blir mer sårbar, sier Madsen.

Frisøren leier en stol hos «Kort og Langt», men fungerer som en selvstendig enhet i bedriften.

– Jeg tar derfor med meg mange av kundene mine, forteller hun.

Har det fritt

At en frisør leier stol hos en annen frisørbedrift er forholdsvis nytt på Stokmarknes, men ganske vanlig i større byer. Ifølge Madsen gir det flere fordeler å velge en slik ordning.

– Det koster å leie lokal og å ha ansatte. Ved å leie stol er jeg del av et miljø, samtidig som jeg er selvstendig. Jeg gjør som jeg vil og har det fleksibelt. Ordningen med å leie stol tror jeg er i ferd med å komme mer og mer på våre kanter også, slår Madsen fast.

Veteran: Annie Madsen, her i Salong Cherie, har vært frisør i 30 år.

God kjemi

Årsaken til at hun endte opp hos Kort og Langt, handler om vennskap og god kjemi.

– Vi har god kjemi og har kjent hverandre i mange år. Derfor var det naturlig for meg å komme hit, sier Madsen.

– Vi tenker ganske likt i måten å jobbe på. Annie blir en fin tilvekst og passer perfekt inn her. Det kommer til å bli veldig bra. Vi er glade for at vi går fra tre til fire og dermed blir flere, noe som for eksempel er en fordel når noen er borte på grunn av sykdom. Hun har kommet til et sted med godt humør og fin energi, supplerer daglig leder og eier av Kort og Langt, Lena Johansen.

Overgang

Madsen, som hadde sin første arbeidsdag hos «Kort og Langt» fredag, har hatt god tid til å forberede kundene på at hun bytter arbeidssted.

– Det har vært en overgang og det tar nok litt tid å komme ordentlig i gang. Jeg er fortsatt ikke helt i mål med å flytte ut fra de gamle lokalene, men regner med å bli det om ikke så altfor lenge. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen og ønsker både gamle og nye kunder velkommen, sier Annie Madsen.