Da VOL skrev om Linn-Ellinor Olsen fra Sortland i fjor sommer, hadde hun 6800 følgere på sin Instagram-profil, som i stor grad består av turbilder fra ulike fjell i Vesterålen. Nå nærmer profilen seg 11.000 følgere som ønsker oppdateringer fra sortlandsjentas toppturer.

Olsen er en ivrig friluftsentusiast, som nå har endt opp som én av 39 nominerte fra hele landet i kåringen «Årets turjente». Det for å ha inspirert og engasjert andre til å dra på tur.

– Det er helt fantastisk bare å være nominert, men jeg må innrømme at det hadde vært veldig artig å få dra på tur med Børge Ousland, sier Olsen og kommer en aldri så liten oppfordring til vesterålingene om å stemme henne frem.

Premien er nemlig turutstyr til en verdi av 30.000 kroner, samt en mini-ekspedisjon over Svartisen med Børge Ousland.

Vil inspirere

I Vesterålen er det Møysalen og Galten som troner øverst på lista over Olsens favorittfjell.

– Hele turen opp Møysalen er en opplevelse, mens Galten byr på en kjapp tur med kjempefin utsikt, sier hun.

– På vinteren tar jeg det litt roligere på grunn av mørketida, men ellers går jeg på tur flere ganger i uka, helst hver dag. Med bildene håper jeg å inspirere andre til å gjøre det samme. Jeg ser at interessen for turlivet eksploderer, og det har blitt et fellesskap av folk som deler bilder, kommenterer, viser hvor de har vært og legger ut tips til nye turmål. Det er veldig artig, sier hun til VOL.

Olsen er også ambassadør for Instagram-kontoen Mitt Norge, som profilerer norsk natur og norske reisemål. Dermed blir det mye god vesterålsreklame av turene til Olsen.

Fra en av Olsens turer til Urtinden. Foto: Privat

Stemmer

Kåringen av «Årets turjente» er det turutstyrprodusenten Helsport og bloggen turjenter.no som står bak. For å bli nominert må man ifølge nettstedet ha evnen til å inspirere, motivere og engasjere andre til å dra ut på tur. Personen finner også inspirasjon i andre turjenter, og trenger ikke selv være en som drar på lange ekspedisjoner i kalde strøk.Vinneren kan like gjerne representere kortreist friluftsliv og ha stor gjennomslagskraft til en bred målgruppe.

Frem til 16. januar kan man stemme på de 39 kandidatene. De 15 med flest stemmer vil gå videre til en ny runde. 23. januar skal 15 bli til fem, før vinneren kåres i Oslo 26. januar.