– I desember var det en elev som fikk frastjålet skoene sine, sier rektoren. Foreløpig er ikke tyveriene oppklart.

Andenes skole er en såkalt skofri skole. Det betyr at elevene tar av seg skoene når de kommer innenfor døra. Ved ungdomstrinnet har elevene låsbare skap, mens det på lavere trinn kun er plasser for å henge av seg klær og sette fra seg sko.

I tidligere saker har skolen funnet ut hvem som har vært tyvene, men det lyktes ikke skolen med høsten 2017, sier Ellingsen.

– Dyre ting

Han sier at det er stjålet både jakker og sko.

– Det er ofte dyre ting, som elevene har spart penger til selv eller som de har fått i gave. I desember ble en elev frastjålet skoene sine, og det er frustrerende for skolen å måtte be foreldrene hente en elev fordi noen har stjålet elevens sko, sier Ellingsen.

Han sier at de fleste tyveriene har skjedd fra elevenes skap ved ungdomstrinnet ved skolen, men at tyveriene også har skjedd andre steder ved skolen.

– Hengelås og politi

Han sier at skolen nå har vært i kontakt med politiet i Andøy og at politiet vil komme på besøk til skolen for å snakke med elevene.

– I tillegg har vi kjøpt inn 150 hengelåser med kode til elevene på ungdomstrinnet slik at de kan låse skapene sine, sier rektoren.

Elevene har også fått et brev om tyveriene med seg hjem fra skolen.

– Det er en fortvilet situasjon for skolen, og ikke minst de som får frastjålet sine eiendeler. Dette er på ingen måter greit, skriver Ellingsen i brevet.

– Anmeld

Han sier at skolen nå oppfordrer til at tyveriene anmeldes.

– Vi ber foreldrene om å anmelde tyveriene til politiet. Vi ber også om at skolen får informasjon dersom det er saker vi ikke kjenner til. Vi ønsker også at foreldrene snakker med sine barn om dette, sier Ellingsen.

– Vet ikke hvorfor

Ellingsen sier at de ikke vet hvem det er som stjeler eller hvorfor.

– Vi regner med at det blir oppdaget dersom stjålne klær brukes av andre her ved skolen. Vi har heller ikke fått meldinger om at klærne er forsøkt solgt. Vi kan heller ikke utelukke er det noen utenfra som stjeler. Det vil i så fall være ekstra alvorlig, sier Ellingsen.