Det melder Lødingen Arbeiderparti i en pressemelding.

– Det har over tid utviklet seg en økende frustrasjon og misnøye i Arbeiderpartiets kommunestyregruppe med den ene representanten fra Venstre. Dette gjelder både vedkommendes opptreden i kommunestyrets møter (i forhold til inngåtte samarbeidsavtaler), og opptredener og utspill utenfor kommunestyret, i media og så videre, heter det i pressemeldingen.

Ifølge partiet selv, har de forsøkt å ta dette opp med Venstres gruppeleder flere ganger, uten at de har sett noen bedring.

Unison oppslutning

Da Lødingen Venstre fikk en formell henvendelse fra Arbeiderpartiet om dette, der Ap ba Lødingen Venstre klargjøre hvordan de ville innrette videre samarbeid i posisjonen, var det ikke vanskelig for Venstre å velge hva de ville gjøre.

Ap påpekte at de ikke så seg tjent med at den ene av Venstres to representanter mer og mer opptrådte som solospiller og opposisjonspolitiker. Venstre valgte å trekke seg fra samarbeidet, etter henvendelsen fra Ap.

– Vi behandlet dette spørsmålet på årsmøtet, og der var det unison oppslutning om denne løsninga, sier Rolf Kristensen i Lødingen Venstre til VOL.

– Vi lever da i et demokrati

Og selv om det ikke står spesifisert navn i pressemeldinga fra Arbeiderpartiet, er det Kristensen kritikken fra Ap er myntet på. Det tar ikke Kristensen særlig tungt.

– Vi har vært uenig i en del saker, og da har vi sagt ifra. Det er tydeligvis sånn at de ikke liker det, sier Kristensen.

Han sier videre at Venstre ikke har noen intensjoner om å tone ned sitt syn i de ulike politiske sakene.

– Vi vil fortsatt få fram vårt syn til innbyggerne, og ikke bøye oss for en form for partipisk fra Arbeiderpartiet. Vi har hele tiden sagt ifra når vi er uenige, og det har vi klart å leve med. Hvis ikke Arbeiderpartiet kan leve med det, er det deres problem, sier han.

– Det å ikke skulle ha eget syn i saker, vil vi ha oss frabedt. Vi lever da i et demokrati.

Fornøyd med plattformen

Venstre akter å arbeide som de har gjort til nå. Det innebærer iblant å stemme med Arbeiderpartiet, og iblant å stemme imot den tidligere samarbeidspartneren.

– Dere samarbeidet jo om en politisk plattform etter valget i 2015. Hvor stort gjennomslag fikk Venstre i den?

– Vi er veldig fornøyde med innholdet i den plattformen, og det vil vi forholde oss til i fortsettelsen, men i enkeltsaker kan det være forskjellig syn, sier Kristensen.

Han understreker at det, fra deres side, ikke er noe ondt blod.

– Vi aksepterer at man kan være uenig i saker, og vi lar det ligge på sak. Hvordan Arbeiderpartiet føler det, får bli deres sak. Vi bruker ikke mer tid på dette.

Ap og SV fortsetter samarbeidet

Lødingen Arbeiderparti fortsetter samarbeidet med Lødingen SV. Den nye posisjonen vil fortsatt ha flertall, med 10 av de 17 plassene i kommunestyret.

– Noe som vil sikre et stabilt og godt styre i kommunen ut denne perioden, heter det i pressemeldingen fra Arbeiderpartiet.

Men hvorfor ble Venstre, som i forrige periode samarbeidet med Frp og Høyre, med i posisjonen i 2015, når Ap og SV klarte seg fint alene?

– Det gjør da ingenting om vi lager en bredere plattform hvis det er mulig. Jo bredere den er, jo bedre. Venstre kan samarbeide med både den ene og den andre, sier Kristensen.